НОВИХ ДЕВЕТ ПОЗИТИВНИХ ТЕСТОВА :: Semberija INFO ::

 

НОВИХ ДЕВЕТ ПОЗИТИВНИХ ТЕСТОВА


Резултати јучерашњег тестирања у Вирусолошкој амбуланти у Бијељини, потврђено је девет особа позитивних на вирус корона.  Ово је први пут од пандемије да у једном дану имамо девет потврђених случајева, а инфектолог Болнице др Александра Радојчић наглашава да је неопходно поштовати савјете струке, који се свакодневно упућују становништву.

-Превише смо се опустили и занемарили смо неопходност личне заштите. Данас 2. јула имамо нових девет особа позитивних на ковид 19, од којих су два са подручја Лопара, а остали са подручја Бијељине и Угљевика.

Укупан број позитивних на ковид 19, данас, 2. јула је 22, од којих се 10 налазе у болничком карантину, са средње тешком сликом, и стабилни су, док се остали налазе у кућној изолацији и под надзором су Хигијенско-епидемиолошке службе“, потврдила је др Александра Радојчић и додала да су у питању особе млађе и средње животне доби.

-Све потврђене особе на ковид 19 пријављујемо Хигијенско-епидемиолошкој служби, а они потом, у наредних седам до 10 дана врше надзор њихових контаката, како би се пратило здравствено стање и поступало према утврђеним медицинским протоколима“, појаснила је др Радојчић и поновила апел да се придржавамо савјета и препорука.

Срмберија инфо