Још четири особе у Бијељини позитивне на КОВИД 19 (укупно 9) :: Semberija INFO ::

 

Још четири особе у Бијељини позитивне на КОВИД 19 (укупно 9)


До 8 часова, 1. априла, на подручју Бијељине, на КОВИД 19 позитивне су још четири особе. Пацијент из Бијељине, који је недавно био у бившем Центру за срце у Тузли, у којем се прије неколико дана појавила инфекција вирусом корона, позитиван је на КОВИД 19 и налази се у болничком карантину на респиратору.

У болничком карантину, налази се од 30.марта, а са њим је и супруга чији резултат се очекује. Кћерка је негативна на вирус корона, али се налази у кућном карантину под строгим надзором. Позитиван је и резултат са супругу дијализног пацијента који је такође позитиван на КОВИД 19 и који се налази у болничком карантину, а његова супруга је у Дому ученика. Позитиван је и налаз за још једног пацијента који се налази у УКЦ Бања Лука, а са подручја Бијељине је. Тренутно је на респиратору, а његова супруга, такође је позитивна и налази се у Дому ученика.

- На подручју Бијељине за сада имамо укупно три кластера, а у сарадњи са хигијенско - епидемиолошком службом одмах смо организовали евидентирање свих особа које су имале контакт са зараженим лицима. Без обзира на тренутно стање, нема мјеста паници, а опрез је подигнут на највиши ниво. Очекујемо резултате за још девет узорака, а до првог априла тестиране су 44 особе. Јавност ћемо благовремено обавијестити, а поновићемо апел грађанима да се уздрже од контаката, да би било што мање заражених", наводи се у саопштењу болнице у Бијељини. Под надзором се тренутно налази 79 особа.

​ЈЗУ Свети Врачеви / Бијељина данас