ИЗВЈЕШТАЈ О СТАЊУ ВОДОТОКА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ИЗВЈЕШТАЈ О СТАЊУ ВОДОТОКА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДА БИЈЕЉИНА


Водостај ријеке Дрине у 06,00 часова на водомјерној станици Радаљ износио је  +236цм, у протекла 24 часа у порасту  је за 60 цм. Редовна одбрана од поплава ријеке Дрине на подручју Семберије према Главном оперативном плану одбране од поплава уводи се када водостај на водомјерној станици Радаљ достигне коту од +450 цм.

Водостај ријеке Саве у 06,00 часова на водомјерној станици Јамена износио је +917цм, од поноћи у порасту је за 2цм. Граница редовне одбране од поплава је када водостај ријеке Саве на водомјерној станици Јамена достигне коту од +970цм.

Проток ријеке Дрине на ХЕ Зворник  у 08,00 часова износиo je 702м3/ у секунди.
У последња 24 часа на подручју Града Бијељина пало је 42.8 лит. кише по м².

Водостаји бујичних  водотока Јање, Гњице, Лукавца су  унаглом порасту, ријека Модран у Сувом Пољу разлила се на пољоприврдне површине и заплавила три домаћинства стамбене и помоћне објекте у Доњој Заовици, за сада немамо информација да је вода продрла у стамбене објекте на наведеној локацији, екипе цивилне заштите су на терену и пружају помоћ угроженима.

С обзиром да водостај бујичних водотока на подручју Града Бијељина имају денденцију, раста екипа цивилне цивилне заштите је на терену и обилази потенцијално угрожених подручја.