У вишим предјелима због снијега отежан саобраћај :: Semberija INFO ::

 

У вишим предјелима због снијега отежан саобраћај


Стање на путевима 05. 02. 2023. у 07 : 40 сати

Према подацима прикупљеним у нашем Информативном центру, јутрос се на већини путних праваца у Босни и Херцеговини саобраћа по мокром и клизавом коловозу.

На дионицама у вишим планинским предјелима централне и источне Босне снијег отежава саобраћање. Издвајамо путне правце: Сарајево-Тузла, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље, Посушје-Томиславград, Трново-Фоча и Хан Пијесак-Власеница. На планинском превоју Романија (Сарајево-Рогатица) због снијега и леда на коловозу за теретна возила са приколицом и шлепере на снази је забрана саобраћања.

На путном правцу Посушје-Блидиње, због јаког вјетра и наноса, не препоручује се кретање ни за једну од категорија возила.

У Херцеговини и југозападној Босни изразито јака бура отежава саобраћање, а на путевима на подручју: Ливна, Шуице, Купреса и Гламоча јак вјетар ствара сњежне наносе.

Јак вјетар и снијег који интезивно пада, отежавају саобраћање и на путевима према ски центрима Бјелашница и Јахорина. Отежано је и на путевима ка Требевићу.

Апелујемо на возаче да на свим путним правцима возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде тренутним условима и стању на путевима. Напомињемо, на пут не крећите без зимске опреме.

Спорије због радова саобраћа се на магистралним путевима: Бања Лука-Клашнице (Залужани), Сарајево-Пале (тунел Чељиговићи) и Јајце-Доњи Вакуф (тунел Скела).

На граничним прелазима задржавања су краткотрајна, саопштено је из БИХАМК-а.


​БХРТ