Окружно јавно тужилаштво Бијељина о случају проналаска тијела у Дрини: Утврђује се идентитет утопљеника :: Semberija INFO ::

 

Окружно јавно тужилаштво Бијељина о случају проналаска тијела у Дрини: Утврђује се идентитет утопљеника


На данашњој конференцији за штампу у Окружном јавном тужилаштву Бијељина, Данка Продановић, портпарол Тужилаштва,  саопштила је да се још увијек утврђује идентитет непознатог мушкарца чије је беживотно тијело у недјељу у поподневним часовима пронађено на обали Дрине у Амајлијама.

“Током увиђаја утврђено је да је непосредно, уз саму обалу ријеке Дрне, у селу Амајлије, пронађено непознато лице мушког пола, млађе животне доби. Предњим дијелом тијела било је забијено у пијесак корита Дрине, без видљивих повреда на тијелу, које је дужи временски период боравило у води, најмање шест до седам дана. Након завршеног увиђаја, тијело је пребачено у мртвачницу Болнице “Свети врачеви”. Дежурни тужилац је данас, петог децембра издао наредбу да се изврши обдукција тијела, ради утврђивања тачног узрока смрти и времена наступања смрти, те ради узимања узорака ради ДНК анализе и ради идентификације тијела. Највјероватније се ради о мигранту, изјавила је Данка Продановић, скренувши том приликом пажњу новинарима да је примијећено и то да су се у медијима појавиле информације, у вријеме трајања увиђаја,  да је у Бијељини пронађено беживотно тијело мушкарца на обали ријеке Дрине, али да се на тијелу налазе прострелне ране у предјелу леђа и да се сумња на убиство. 



“Наведена информација је објављена без претходног контактирања Тужилаштва или особе задужене за односе с јавношћу, тако да се та информација испоставила као нетачна, али је узнемирила грађане.

Тужилаштво позива новинаре на сарадњу, те да прије објављивања информација позову Тужилаштво ради објективног информисања грађана, јер из оваквих поступака могу проистећи елементи кривичног дјела”, упозорила је Данка Продановић, нагласивши да ће јавност о идентитету утопљеника бити упозната након завршене обдукције.


Семберија Инфо - Љ. Љубојевић