Далибор Мандић признао злочин и причао о лошем дјетињству и односу са колегама :: Semberija INFO ::

 

Далибор Мандић признао злочин и причао о лошем дјетињству и односу са колегама


Фото - Глас Српске

БАЊАЛУКА - Далибор Мандић (36) из Бањалуке у тужилаштву је на неки начин признао да је убио свог радног колегу Ариела Богдановића (28) те је причао о лошем дјетињству, а након испитивања предложен му је једномјесечни притвор.

 

Поступајући тужилац Окружног тужилаштва приједлог притвора упутио је Окружном суду у Бањалуци. Та мјера је затражена због бојазни од бјекства осумњиченог, тежине кривичног дјела и бојазни да би његово пуштање довело до узнемирења јавности и ремећења јавног реда и мира, као и због опасности од понављања кривичног дјела.

Према нашим сазнањима осумњичени Мандић није изричито рекао да признаје дјело, али је потврдио да се злочин десио те је испричао да је имао лоше односе  са колегама, међу којима је и био убијени.

Осумњичени је испричао и како је имао тешко дјетињство и одређене проблеме који су утицали на њега.

- Потврдио је да је имао лоше односе са  убијеним Богдановићем, али није прецизирао зашто га је убио. Рекао је да је да се ни са ким није добро слагао, да су га сви игнорисали. Међутим то што је испричао није разлог да неког убијеш и све указује да се ради о особи која има одређене психичке проблеме због чега ће вјероватно бити тражено његово психијатријско вјештачење - рекао је наш извор.

Додао је да су се током истраге помињале одређене информације које указују да је могући мотив љубомора због неке дјевојке, али осумњичени није о томе ништа рекао, нити је помињао дјевојку.

Како сазнајемо Мандић ће данас у поподневним часовима бити предат бањалучком Окружном суду који ће о притвору одлучити сутра.

Мандића терете за тешко убиство, а овај монструозни злочин десио се  у петак око 19 часова у близини бензинске пумпе  и тржног центра “Меркатор” у  Булевару српске војске у Бањалуци.

Извор из истраге казао је да је полиција дошла до одређених индиција које указују да је Мандић унапријед планирао злочин. Он је наводно припремио одјећу, те нож којим је извршио злочин, а  Богдановића је сачекао на путу са посла.

Сусрели су се у близини тржног центра “Делта” гдје је дошло до сукоба. Наводно је Мандић ту повриједио Богдановића који је затим покушао да побјегне од њега те је претрчао Булевар српске војске, али је пао у близини бензинске пумпе гдје га је Мандић сустигао те избо више пута ножем и побјегао.

Наводно га је тада убо најмање осам пута.

Убиство Богдановића су снимиле камере видео надзора и на снимцима се види да нападач трчи за жртвом преко улице те га сустиже када он пада на цесту. Мандић је, како се види на снимку,  затим пришао Богдановићу који је лежао те га убо неколико пута ножем снажним замасима. Након тога се окренуо и побјегао према „Аквани“, док је жртва остала непомично да лежи.

Мандић и Богдановић су заједно радили у једној ИТ фирми у Бањалуци.

Истрага је показала да је након злочина осумњичени скинуо одјећу са себе, односно црвену јакну  и бацио је у контејнер. Полиција је ту јакну пронашла.

Мандић је током испитивања и у полицији признао злочин те је рекао и гдје је одбацио нож  којим је почињен злочин.


Глас Српске