ПУ БИЈЕЉИНА: 100% УЧИНАК У БОРБИ ПРОТИВ ДРОГЕ :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА: 100% УЧИНАК У БОРБИ ПРОТИВ ДРОГЕ


У просторијама Полицијске управе Бијељина Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је одржана редовна конференција за новинаре на којој су  представљени резултати рада припадника Министарства остварени током октобра 2022. године. Укупно стање безбједности током анализираног периода на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина оцјењено је као задовољавајуће.

Начелник ПУ Бијељина Стјепан Терзић изнио је податак о 75 евидентираних кривичних дјела почињених током анализираног периода гдје су надлежним тужилаштвима поднесена 59 извјештаја против 65 лица. Начелник Терзић је истакао висок проценат расвијетљености кривичних дјела који износу скоро 87%. 

- У посматраном периоду евидентирали смо седам противправних дијела из области злоупотребе опојних дрога. Заплијењено је преко 40 килограма материје која својим својствима асоцира на опојну дрогу марихуану и 28 стабљика канабиса. Свих седам случајева смо успјешно ријешили“, изјавио је Срђан Гајић, начелник Сектора криминалистичке полиције у ПУ Бијељина.

Јавни ред и мир је током мјесеца октобра ове године нарушен 34 пута. Против  починилаца је поднесено пет захтјева за покретање прекршајног поступка и издато 29 прекршајних налога. На подручју које оперативно покрива ПУ Бијељина у анализираном периоду је евидентирано 186 миграната који код себе нису имали потребне документе за поуздану идентификацију. У питању је 149 мушкараца и 37 жена, 37 је из Афганистана док остали воде поријекло из земаља Блиског Истока.

 По питању саобраћајних незгода, у октобру 2022. године евидентирано је њих 110. Од тог броја пет незгода је било са тешким и 20 са лакшим тјелесним повредама. Није било саобраћајних незгода са смртним исходом. Најчешћи узроци настанка саобраћајних незгода је непрописно одстојање, одузимање првенства пролаза те вожња под дејством алкохола. Током анализираног периода 101 возач је искључен из саобраћаја од чега 93 због вожње у алкохолисаном стању.

Систем стационарних радара (тзв. црни стубови) је у завршној фази пуштања у рад, о чему ће јавност бити благовремено упозната.


Семберија инфо - И. Гутић