Први снијег могућ већ у суботу на планинама БиХ :: Semberija INFO ::

 

Први снијег могућ већ у суботу на планинама БиХ


Први овосезонски снијег у Босни и Херцеговини могли бисмо видјети већ у суботу, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

Наиме, у суботу се у Босни и Херцеговини очекује облачно вријеме са кишом, док на врховима планина може падати и снијег. Вјетар ће бити умјерене јачине већином јужног смјера, а на сјеверу Босне вјетар сјеверног смјера.

Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 9 и 13°Ц, на југу земље до 16°Ц. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 11 и 16°Ц, на југу земље до 19°Ц.

Данас ће, прије захлађења бити умјерено до претежно облачно вријеме уз повремено могуће локалне пљускове. Најнижа јутарња температура ваздуха већином између 10 и 15°Ц, на југу земље до 18°Ц. Највиша дневна температура ваздуха већином између 22 и 27°Ц.

У петак можемо очекивати претежно облачно вријеме са кишом, а јаче падавине у Херцеговини. Прогнозира се углавном између 20 и 50 литара кише по метру квадратном, локално може пасти и до 80 литара. У остатку земље ће већи дио дана такођер бити у знаку слабије кише.

Више падавина ће наступит од вечерњих сати и током ноћи с петка на суботу. Вјетар умјерене јачине јужног смјера, повремено са јаким ударима југа. Најнижа јутарња температура зрака већином између 10 и 15°Ц, на југу земље до 17°Ц. Највиша дневна температура ваздуха углавном између 22 и 27°Ц.