Ја лично - Слободан Крстић, мајстор умјетничке фотографије :: Semberija INFO ::

 

Ја лично - Слободан Крстић, мајстор умјетничке фотографије


1. Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
- Наравно, породица и четворо дјеце, а онда умјетничка фотографија.
 
2. Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
 - Увијек сам волио технику. Завршио сам машински факултет, али се никада нисам бавио инжењерским послом. Био сам пет година професор у средњој машинско-техничкој школи, а касније генерални директор фабрике намјештаја (11 година). Од 1990. године сам се бавио приватним бизнисом, имао своју приватну компанију. Бавио сам се штампом, дизајном и фотографијом.
 
3. Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак посљедњих година?
- Теса од Дубервилових – Томас Харди.
 
4. Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
- Умјетничка фотографија. Бавим се интензивно више од 50 година и освојио сам највиша свјетска и југословенска звања у умјетничкој фотографији, са више од 300 медаља и диплома на свјетским изложбама, 30 самосталних изложби у земљи и иностранству. Издао сам три ексклузивне фотомонографије. Оснивач сам свјетског ФИАП Центра за организовање изложби који се налази у мојој умјетничкој галерији. У свијету их има 16.
 
5.  Шта би, по Вашем мишљењу, требало унаприједити у Бијељини?
 - Много више пажње посветити култури, умјетности и то треба рјешавати системски. То је један од најважнијих сегмената у развоју и васпитању младих генерација. Важно је подизати општи културни ниво у сваком погледу.
 
6. Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
 - Сви ми волимо Бијељину и Семберију, али постоји доза страха за будућност. Нагло се шири, у неким сегментима нису обезбијеђени пропратни услови. Највећи проблем је наталитет и том проблему, кључном за једну земљу, се не придаје скоро никаква пажња. То се мора ријешити системски. Жени, која роди четворо и више дјеце, треба обезбиједити просјечан лични доходак, касније пензију. И то мора бити загарантована буџетска ставка.

Семберске новине - Семберија инфо