Нормализација рада у клиници Медико-С, чланици групације Пронатал: ЗУ „Медико-С“ поново почиње са поступцима вантјелесне оплодње :: Semberija INFO ::

 

Нормализација рада у клиници Медико-С, чланици групације Пронатал: ЗУ „Медико-С“ поново почиње са поступцима вантјелесне оплодње


Након ублажавања мјера предострожности, ЗУ „Медико-С“ (Medico-S) поновно почиње са поступцима лијечења неплодности и вантјелесне оплодње.

Као центар који је у потпуности посвећен здрављу својих пацијената, „Медико-С“ ће наставити са пружањем максималног квалитета својих услуга уз поштовање свих мјера превенције које су прописане од стране републичких инститиуција и Европске асоцијације за хуману репродукцију, која је издала и детаљне смјернице за поступке вантјелесне оплодње у околностима пандемије Ковид-19.



„У намјери да избјегнемо и најмању могућност угрожавања здравља наших пацијената, клиника 'Медико-С' увела је строге епидемиолошке мјере које подразумијевању пажљиво распоређивање тимова и пацијената који су укључени у поступаке лијечења неплодности уз строге критеријуме дезинфекције и тријаже пацијената и здравствених радника у самој установи“, саопштено је из ЗУ „Медико-С“. 

У почетној фази враћања на уобичајени режим рада, ЗУ „Медико-С“, ће предност дати пацијентима који су били планирани за поступак вантјелесне оплодње у другој половини марта, потом слиједе пацијенти из априла и маја мјесеца. 

„Имајући у виду препоруке струковних удружења и разумијевање према пацијентима, у првој фази успоставе рада приоритет дајемо пацијентима поодмакле репродуктивне животне доби, потом свим врстама лијечења из области онкофертилитета, пацијентицама са умјереном резервом јајника и тешким облицима мушког стерилитета. О наставку лијечења сви пацијенти ће бити контактирани од стране особља наше здравствене установе“, прецизирано је из клинике „Медико-С“.

„Медико-С“ ће примјењивати индивидулан приступ у раду са пацијентима уз максимално коришћење информационих технологија и телемедицине у свим корацима лијечења који не захтијевају физичку присутност пацијента. 

„Само пацијенти без симптома болести Ковид-19 могу започети поступак вантјелесне оплодње.  Пацијенти код којих се сумња на КОВИД-19 инфекцију или су били у контакту са обољелом особом морају урадити РТ-ПЦР тест (и/или серолошки тест) прије започињања поступка, а пацијенти са позитивним тестом на САРС-КоВ-2 не могу приступити поступку вантјелесне оплодње до потпуног оздрављења“, наведено је из ове установе. 

ЗУ „Медико-С“ позива своје пацијенте да поштују прописане мјере самозаштите, које подразумијевају ношење заштитне опреме, придржавања социјалне дистанце и појачање личне хигијене јер штитећи себе, штите и друге пацијенте који се јаднако боре за дуго жељено потомство.