НИНА ЦИГАНОВИЋ УРАДИЛА ВИШЕ ОД 400 ЗАШТИТНИХ МАСКИ :: Semberija INFO ::

 

НИНА ЦИГАНОВИЋ УРАДИЛА ВИШЕ ОД 400 ЗАШТИТНИХ МАСКИ


Нина Цигановић сашила је протеклих дана више од 400 маски које је поклонила родбини, пријатељима, знаним и незнаним људима, а све са жељом да помогне људима да се сачувају од вируса корона.

Према њеним ријечима, искористила је свој занат и знање, јер иначе шије пешкире за свадбе, бидејмајере и све што је везано за свадбе.

“Када је кренула сва ова прича са корона вирусом, нисам могла да вјерујем да појединци шију маске и продају их по двије КМ, па чак и за пет КМ. Због тога сам одлучила да шијем бесплатно све док је то потребно како би помогла људима, нарочито дјеци. Мајка сам близанаца  од десет година и знам шта је брига за дјецу”, каже Нина за портал Семберија инфо, иако смо је тешко убиједили за разговор јер не жели да се јавно експонира.

За сада се, како каже, сналази за материјале, а неки појединци су јој и помогли, тако да сви који имају вишак неког материјала могу да је контактирају и тако помогну ову акцију за што већи број маски.    

Ова 32-годишња мајка двоје дјеце каже да свака жена која зна да шије може да да свој допринос и да сашије маске за своје окружење, јер и она, као супруга и мајка,  за то пронађе вријеме, иако је чекају кућне обавезе, писање задаће са дјецом, прављење оброка за укућане…

Тренутно шије маске за дјечицу обољелу од малигних болести из Бања Луке и њихове родитеље. Удружење родитеља дјеце обољеле од малигних болести “Искра” из Бања Луке  сама је контактирала. “Чула сам да немају маске и желим  да им помогнем. Маске ћу за дјецу и њихове родитеље послати брзом поштом у понедјељак”, истакла је Нина Цигановић.
 

Она је поручила да сви на свој начин треба да дају свој допринос са циљем спречавања ширења вируса корона, наводећи да је ово прилика да покажемо да смо људи.

Семберија инфо (З.Кусмук)