ЈУГОСЛАВ ЦВЕТКОВИЋ: КАО ДИЈЕТЕ МАШТАО САМ ДА ЋУ ГРАДИТИ ВЕЛИКЕ ЗГРАДЕ :: Semberija INFO ::

 

ЈУГОСЛАВ ЦВЕТКОВИЋ: КАО ДИЈЕТЕ МАШТАО САМ ДА ЋУ ГРАДИТИ ВЕЛИКЕ ЗГРАДЕ


Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
 Моја породица је мој највећи успјех. Три  сина и супруга, су моја најјача подршка и мој неисцрпан извор енергије.
 
Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
Као дијете прижељкивао сам да пројектујем или зидам велике зграде. Данас као стоматолог, могу да примијетим одређену сличност, јер надограђујем, поправљам здравље зуба за лијеп осмјех и здравље суграђана. Након основне школе, размишљао сам да упишем Средњу школу Богословију. Као дијете ме привлачила духовност, Црква и вјера, али сам се одлучио за медицину, која је као и Црква хумана.
 
Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак посљедњих година?
 Књига „Тврђава“, а филмови које радо одгледам су, углавном, жанра вестерн, а представа коју бих издвојио „Око у оку“ Позоришта из Бања Луке.
 
Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
 Кошарка је мој хоби, и драго ми је, јер могу да допринесем развоју тог спорта на подручју општине Угљевик, као члан управе Женског кошаркашког клуба који је у протеклој деценији остварио много успјеха, а његов највећи успјех је окупљање младих око спорта и њихово бављење здравим стилом живота.
 
Шта би, по Вашем мишљењу, требало унаприједити у Угљевику?
Општина Угљевик је једна од најразвијенијих општина у Српској,  а темељ његовог развоја је Рудник и руда угаљ, која се експлоатише од 1899. године. У свим развијеним срединама, туризам прати развој привреде и мишљења сам да треба у наредним годинама посветити више пажње туризму, који на одређен начин и креира имиџ, а свакако и доприноси да се кроз њега развија и привреда и друге економске гране.
 
Како Угљевик видите у будућности?
 Угљевик и цијелу Подмајевицу у будућности видим као средину у којој живе срећни и задовољни људи, користећи природне ресурсе у процесу производње, али и добре климатске услове за производњу воћа. Моја мисија ће и даље бити да, поред доприноса развоју здравства Угљевика, као одборник у Скупштини општине будем активан учесник у креирању бољег и привредног и политичког амбијента који ће резултовати квалитетнијим животом наших грађана и да у будућности млади људи остану у свом родном мјесту градећи породице.

портал Семберија инфо