ДАВОР АРНАУТОВИЋ: ФУДБАЛ МИ ЈЕ ДОНИО СВЕ НАЈЉЕПШЕ У ЖИВОТУ :: Semberija INFO ::

 

ДАВОР АРНАУТОВИЋ: ФУДБАЛ МИ ЈЕ ДОНИО СВЕ НАЈЉЕПШЕ У ЖИВОТУ


Бијељинац Давор Арнаутовић (28) дуго већ игра фудбал. Наступао је својевремено у Премијер лиги БиХ, играјући за Фудбалски клуб „Радник“, а након посљедњег ангажмана у градачачкој „Звијезди“ одлучио је да се посвети малом фудбалу.

Тренутно играм мали фудбал у тузланском „Салинесу“, гдје се надамо да ћемо освојити титулу првака БиХ. У „Салинесу“ су сви изузетно коректни према мени и надамо се да ћемо ове године донијети титулу у Тузлу. Шеф Стручног штаба „Салинеса“ Предраг Радић је велико име у малом фудбалу и, ми, играчи, с њим изузетно добро сарађујемо. То ме и опредијелило да ову сезону проведем у „Салинесу“, каже за портап Семберија инфо Давор Арнаутовић.

Давор се фудбалом почео бавити од малих ногу, практично од шесте године. Дуго се задржао и у ФК „Радник“, гдје је играо у свим омладинским селекцијама.

- Био сам и репрезентативац БиХ, узрасна категорија до седамнаест година. Биран сам, односно проглашаван  за најбољег фудбалера РС од стране Фудбалског савеза Републике Српске, за 2014. годину. Играо сам највише, на великом терену, позицију задњег везног, док на малом фудбалу играм позицију задњег. Активно сам у фудбалу већ двадесет и једну годину. Могу слободно рећи да ми је фудбал донио све оно најљепше у животу. Од тога живим. У међувремену сам формирао и породицу. Волим да играм фудбал и тај спорт ме чини сретним. Наставићу да играм, све док ме ноге буду служиле“.

Давор истиче да се мали фудбал игра у дворани и свакодневно екипа „Салинеса“ тренира. Због тих обавеза, каже Арнаутовић, није у могућности да се посвети великом фудбалу.



„У дворани се мање трчи током утакмице, него што је случај са великим тереном. Међутим, и у малом фудбалу је изузетно јак ритам и тренер захтијева максимум од свих нас. На утакмици, максимално сваких пет минута, мора се вршити измјена. У великом фудбалу су напорнији и захтјевнији тренинзи и више се трчи. У малом фудбалу, по обиму, мање се ради, али је тренинг интензивнији. У малом фудбалу постижем и поготке, иако више волим да асистирам. Тренутно све иде у добром смјеру, тако да се надам да ћу активно играти још најмање седам година. Живим спортским начином живота, водим рачуна о исхрани, тако да се надам да ће каријера потрајати још дуго. До сада нисам имао озбиљнијих повреда на терену и то је моја предност. Имам једног сина, а у априлу супруга и ја очекујемо принову, још једног сина. Настојаћу и дјецу да усмјеравам у неки од спортова. Пружаћу им максималну подршку у томе, уколико буду заинтересовани  за то. Уствари, и моји родитељи су ми од почетка били подршка, тако да и њима могу захвалити на до сада оствареним резултатима“.

Осврнувши се на неискориштену могућност да је, евентуално, фудбал играо у некој европској земљи, што би претпостављало и сигурнију егзистенцију, Давор каже да је везан за Бијељину и да га никада није окупирала жеља за одласком у неки европски клуб.

- У Бијељини сам провео срећно дјетињство, дјечаштво и младост. Када сам и имао одређене понуде, нисам се на њих пуно освртао. Овдје сам са својом породицом и са пријатељима. И када би се поново указала нека прилика, не бих је узимао за озбиљно. Завршио сам четворогодишњи Факултет за тјелесни одгој у Тузли, као редован студент и тренутно одрађујем приправнички стаж у Градачцу. Вјерујем да ће посла, ипак, бити“, каже на крају разговора за Семберија инфо Давор Арнаутовић.

портал Семберија инфо (Љ.Љубојевић)