ПАНТЕЛИЈА МИТРОВИЋ: ИАКО ЈЕ 2019. БИЛА ТЕШКА ПОСЛОВНА ГОДИНА, ПОСЛОВАЋЕМО ПОЗИТИВНО :: Semberija INFO ::

 

ПАНТЕЛИЈА МИТРОВИЋ: ИАКО ЈЕ 2019. БИЛА ТЕШКА ПОСЛОВНА ГОДИНА, ПОСЛОВАЋЕМО ПОЗИТИВНО


Иако је била једна од тешких пословних година, „Семберија транспорт“ пословаће позитивно у 2019. години, а и даље стоји вјерно на услузи Семберцима у области превоза путника, школараца, ауто школом и туристичком агенцијом.
 
Од 2009. године, од како сам званично директор фирме, ова година је је била најтежа за пословање, због разних околности као што су раст цијена нафте и плата радника, конкуренција, све мањи број путника.

Генерално, стварно најтежа година, али ћемо и у тим околностима пословати позитивно, па се надам да ће сљедећа година бити боља“, изјавио је за портал Семберија инфо Пантелија Митровић, директор „Семберија транспорта“, фирме која запошљава 90 радника, што Митровић посебно наглашава.

Основна дјелатност „Семберија транспорт“ је превоз путника у домаћем и међународном саобраћају. Осим стандардних домаћих линија у земљи и ближем окружењу и даље имају свакодневне аутобуске линије за Марибор, Беч и Грац, те једном седмично за Берлин. У љетњој сезони већ 20 година постоји сезонска линија за Црну Гору. Планови за идућу годину су отварање нових међународних линија и то је у фокусу, јер се показало да су те линије најекономичније. Ту је и ванлинијски превоз, туристичке туре и школске екскурзије, а посао око тога обавља Туристичка агенција. Ауто школа, такође, дјелује у области због које постоји, а то је обука нових возача за све категорије.
 

Добитник признања најуспјешнијег предузећа у области саобраћаја

Компанија располаже са 30 аутобуса који задовољавају строге сигурносне европске техничко-експлоатационе стандарде. Аутобуси су најпознатијих свјетских произвођача (Мерцедес, Ман, Неоплан, Сетра,...).
„Семберија транспорт“ има сертификат ИСО 9001-2008 и добитник је признања Привредне коморе Републике Српске за најуспјешније предузеће у области саобраћаја те и бројних признања и захвалница многих привредних колектива и организација.

Митровић каже да и даље велики проблем за предузећа која се баве превозом путника представљају они који овај посао раде на црно.

-Овај проблем присутан је годинама и као да нико не жели да се томе стане у крај. Највећи проблем су они који се баве комби превозом путника из Семберије у иностранство, по принципу од врата до адресе у некој држави. Ми свакако такву врсту превоза не можемо нудити, јер код нас путници путују аутобусима, али није коректно да се у држави дозвољава превоз на црно“, каже Митровић.

АУТОБУСКА СТАНИЦА

На питање шта се дешава са пројектом изградње нове Аутобуске станице, на коју ће, како најављују из Градске управе Бијељина, бити пресељена садашња Аутобуска која се налази на земљишту „Семберија транспорта“, Митровић каже да званично ништа не зна о томе и да очекује разговоре на ту тему са руководством Града Бијељине.

-То је озбиљан пројекат и тако му треба и приступати. Плашим се да не дође до неког судског спора, али ми смо спремни на разговоре. Очекујемо позив из Градске управе, да сједнемо и започнемо разговоре,“ каже за портал Семберија инфо Пантелија Митровић.   

 ТУРИСТИЧКА АГЕНЦИЈА

Пантелија Митровић каже да је задовољан резултатима које постиже Туристичка агенција која послује у оквиру „Семберија транспорта“.

-Након периода стагнације и незаинтересованости грађана за туристичка путовања, прошла и ова година показале су се фантастично. Возили смо у Истанбул, Беч, Будимпешту, Темишвар, Љубљану, Загреб, са тенденцијом раста,“ истиче Митровић.
 

Према његовим ријечима, већ је почело интересовање Сембераца и за сљедећу љетњу сезону, а већ има оних који су договорили своје ангажмане који, када се узму у овом периоду, буду знатно повољнији у односу на оне који се узимају у прољеће или пуном јеку туристичке сезоне сезоне. Бијељинци су доста заинтересовани за излете у европске градове, које организује агенција „Семберија-транспорт“ и то по веома симболичним цијенама. Сви заинтересовани за туристичке аранжмане више информација могу да добију у просторијама Агенције која се налази у комплексу Аутобуске станице. Велика повољност за све заинтересоване су путовања која могу да се плате и на рате.  „Семберија транспорт“, преко сектора туризма, деценијама уназад успјешно организује ђачке екскурзије у земљи и иностранству, излете, групна путовања и обилазак одређених домаћих и иностраних дестинација, светиња...

АУТО ШКОЛА

Ауто школа постоји већ седам година и око 1.200 кандидата је прошло кроз ову школу за возаче.

-На основу увида надлежних инспекција, чиме се можемо похвалити, Ауто школа ,,Семберија транспорт’’ је једна од четири, а у Бијељини има 22 ауто школе, која ради беспријекорно,“ каже Митровић и додаје да овај сегмент компаније иде узлазном путањом и без икаквих проблема.

портал Семберија инфо (З.Кусмук)