БРАНКИЦА РАДИЋ ТАЛЕНТОВАНА ЗА МУЗИКУ И СЛИКАРСТВО :: Semberija INFO ::

 

БРАНКИЦА РАДИЋ ТАЛЕНТОВАНА ЗА МУЗИКУ И СЛИКАРСТВО


Млада Бијељинка Бранкица Радић похађа Средњу Музичку школу „Стеван Стојановић Мокрањац“, смјер теорија, свира клавир и хармонику, а осим музичког талента, у слободно вријеме бави се и сликањем.
Након средње Музичке школе, прво ће покушати да упише Музичку академију, а ако не успије онда Ликовну академију. Љубав према музици појавила се у шестом разреду основне школе, због чега је и уписала Средњу музичку школу. Док већина њених вршњака много излазе и вријеме проводи највише на друштвеним мрежама, Бранкица за портал Семберија инфо каже да она за друштвене мреже одваја минимално времена, јер више воли да се посвети нечем креативнијем и што је испуњава.


-У основној школи, са неких 12 година појавила се љубав према музици. Имала сам жељу да ми родитељи купе синтисајзер и тако сам почела сама да свирам. Није било лако, али сам била јако упорна. Родитељи су ме подржали у одлуци да упишем Средњу музичку школу, тако да сам на вријеме кренула на приватне часове како бих стекла основе за пријемни, с обзиром да ја нисам завршила основну музичку школу. Била сам чак друга на пријемном, што је велики успјех“, каже за портал Семберија инфо Бранкица Радић. У вези сликарства све је, како каже ова 18-годишња Бијељинка,  почело случајно, када јој се појавила инспирација за сликање. Све је, како каже, научила сама, јер није могла пронаћи доброг умјетника од којег би учила и усавршавала свој сликарски таленат.

-Срећа па ме родитељи подржавају и помажу око набавке материјала за сликање. Сликарство није јефтин хоби. За сваку слику морам имати сликарско платно, квалитетне четкице и неопходне боје за рад, попут уљаних, акрилних...“, истиче Бранкица. Према њеним ријечима, у досадашњем раду радила је графике, доста уља на платну, слика рађених акрилним бојама које се знатно брже суше од уљаних. - Свака нова слика ми је подстрек за наредну. Сликање ме опушта. Имам обећање да ће ме техникама сликарства учити једна наша позната умјетница, која иза себе има успјешну каријеру. Радујем се тој сарадњи, јер ће то за мене бити велико искуство“, каже Радићева. Наводећи да је десет година била члан СКУД-а „Лазарица“ Батковић, каже да је то за њу лијеп период живота.


-Волим све што је традиционално. Фолкор ме испуњавао и ишла сам радо на све пробе. Кроз све то стекла сам велики број пријатеља са којима сам и даље у контакту. Међутим, морала сам да напустим фолклор само из разлога јер нисам могла ићи на пробе у Батковић с обзиром да живим у Бијељини током школске године. У трећој години имала сам чак 17 предмета и било би јако тешко ускладити све то“, истиче Радићева. Марица Радић, мајка ове талентоване дјевојке каже да је Бранкица од малих ногу била, на неки начин, другачија од својих вршњака.

-Увијек су је занимале неке другачије ствари него осталу дјецу. Своје интересовање за музиком је показала у шестом разреду основне школе и били смо много изненађени. Она је сама учила и окренула се том смјеру и сад поносно можемо да кажемо да иде успјешно према свом циљу“, истиче Бранкицина мајка. Родитељи су са пуним правом поносни на њу.


-Одличан је ученик и ми као родитељи смо веома поносни на њу. Своје знање истиче и по разним такмичењима. Драго ми је да, поред клавира и музике, има интересовање и за сликарство. Ужива у сликању и за ту своју активност никада није уморна. За разлику од других вршњака њена интересовања су специфична. Данас је част за родитеља да има овако добро и борбено дијете и ми је у свему подржавамо и надамо се да ће своје циљеве и да оствари“, додала је Марица Радић.

Семберија инфо