САД И СЛУЖБЕНО ИСТУПИЛЕ ИЗ СВЈЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

САД И СЛУЖБЕНО ИСТУПИЛЕ ИЗ СВЈЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ


Доналд Трамп је у априлу најавио да прекида финансирање Свјетске здравствене организације, а у мају и да ће повући Сједињене Америчке Државе из чланства организације коју криви за пропусте у управљању пандемијом корона вируса и оптужује да је марионета Кине гдје се болест први пут појавила.
 
Сједињене Америчке Државе службено су обавијестиле генералног секретара  Уједињених нација Антониа Гутереса да се повлаче из чланства Свјетске здравствене организације (WХО), казао је високи функционер америчке владе у уторак, седмог јула.


 
Сенатор Роберт Менендез, демократа из Одбора за спољње послове у америчком Сенату, рекао је раније да је администрација предсједника Доналда Трумпа обавијестила Конгрес о повлачењу.
 
-Конгрес је примио обавјештење да је предсједник САД званично повукао Сједињене Америчке Државе из Свјетске здрвствене организације усред пандемије Ковида-19, потврдио је  Менендез.
 
Трамп је већ у априлу мјесецу најавио да прекида финансирање Свјетске здравствене организације, а у мају и да ће повући САД из чланства организације коју криви за пропусте у управљању пандемијом корона вируса и оптужује да је марионета Кине гдје се болест први пут појавила.

Трампова најава да ће САД престати да финансирају Свјетску здравствену организацију изазвала је забринутост у свијету, укључујући и америчке савезнике.
 
Семберија инфо