Песков: Напад дроновима на Москву покушај Кијева да узврати удар :: Semberija INFO ::

 

Песков: Напад дроновима на Москву покушај Кијева да узврати удар


МОСКВА - Русија је у недjељу извела ефикасан удар на један од украјинских центара за доношење одлука, а данашњи напад дроновима на Москву био је покушај Кијева да узврати, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.


- Јасно је да је оно што смо видјели реакција кијевског режима на наш веома ефикасан удар на један од центара за доношење одлука. Напад се догодио у недјељу - рекао је Песков медијима, пренио је ТАСС.

Напади дроновима на Москву и Московску област потврђују потребу за наставком специјалне војне операције, истакао је портпарол Кремља.

- Ово је још један доказ да морамо да наставимо специјалну војну операцију да бисмо постигли постављене циљеве - навео је он.

Песков је казао да је предсједник Русије добио информације о данашњем нападу дроновима на Москву и Подмосковље од Министарства одбране, Министарства за ванредне ситуације и регионалних челника.

- Данас је, наравно, радни дан предсједника почео веома рано. Добио је информације и од Министарства одбране, од надлежних агенција, од градоначелника Москве и од гувернера Московске области, од Министарства за ванредне ситуације - нагласио је Песков. 

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин изјавио је да је рано јутрос у нападу дронова на Москву дошло до мањих оштећења на неколико зграда.

- Јутрос је услед напада дронова дошло до мањих оштећења на неколико објеката - написао је Собјанин на свом Телеграм каналу.

У Москви су двије особе затражиле медицинску помоћ након напада дроновима, изјавио је Собјанин. Додао је да су повреде такве да нису захтијевале хоспитализацију, преноси Интерфакс. 

РИА Новости наводи да су оштећене фасаде зграда и стакла. Станари неколико стамбених зграда евакуисани су како би хитне службе радиле свој посао.  Према подацима Министарства одбране, у нападу је учествовало осам беспилотних летјелица са фиксним крилима.


Глас Српске