Ко су турски извршиоци убиства вође шкаљарског клана :: Semberija INFO ::

 

Ко су турски извршиоци убиства вође шкаљарског клана


Бинали Чамгоз (39) и Барис Бојун (38), вође су криминалне организације у Турској, чији су чланови непосредни извршиоци ликвидације вође шкаљарског клана Јована Вукотића у Истанбулу, пишу турски медији.

Како се наводи у истрази убиства Вукотића, “кавчани” су платили милион и по евра турским плаћеним убицама на мотору, како би извршили напада на “шкаљарца” док је ишао са трудном супругом и кћерком у тржни центар, преноси Блиц.рс.

Потјерница Интерпола

- Бинали Чамгоз (чије је право име Дениз) ухапшен је у Црној Гори почетком јула ове године по потјерници Интерпола, а њега су турске власти тражиле због умијешаности у најмање два убиства - пренијели су медији послије хапшења.

Наиме, Чамгоз и Бојун се у Турској сматрају за изузетно опасне личности, вође подземља, повезане са разним врстама криминалних активности, а чланови њихове криминалне организације, како се сумња, ликвидирале су и Јована Вукотића, вођу шкаљарског клана.

Како су из црногорске полиције раније појаснили, ухапшени држављанин Турске је приликом хапшења у јулу имао код себе лажни пасош на име Мехмет Али Бајхан, а том приликом са њим је ухапшено још петоро турских држављана по потјерници њихових власти.

Други човјек, означен такођер као лидер мафије, Барис Бојун ухапшен је 4. аугуста у Риминију, само 24 сата након што је ушао у Италију.

- За Бојуном је 5. априла издата потјерница због разних кривичних дјела, међу којима су убиства, рањавања и недозвољено држање оружја - преноси италијански Имола Огги.

Одговоран за 19 убистава и покушаја убистава

Како се још наводи, њега турске власти сматрају одговорним за чак 19 убистава и покушаја убистава која су почињена у свега годину дана, од 2019. до 2020. године, а постао је својеврсна YouTube звијезда због својих снимака раскошног живота и оружја.

Приликом хапшења стигла је дојава да се он налази у хотелу са четири звездице у ком је требало да буде са још три особе, а тада је са њим ухапшен и држављанин Швajцарске (38).

Наводно, у октобру прошле године када је полиција кренула у акцију хапшења чланова његове криминалне групе, Чамгоз је већ био на сигурном - у Грузији. На списку за хапшење припадници Полицијске управе покрајине Измир, односно њиховог Одсјека за борбу против организованог криминала, тог дана имали су 57 чланова Чамгозове банде. Ухапсили су 35, а хапшење су избјегли Чамгоз и још 21 члан тог клана.

Чамгоз се на друштвеним мрежама представљао као борац против дроге, а објављивао је и снимке пребијања људи који се дрогирају. Ипак, утврђено је да је то била фарса - претресима које је полиција извршила у октобру прошле године, код чланова његове крими-групе пронађена је и одузета већа количина канабиса, а откривено је и да узгајају марихуану.


Глас Српске