Додик са Путином у Кремљу :: Semberija INFO ::

 

Додик са Путином у Кремљу


Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Милорад Додик састаће се данас у послијеподневним сатима са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином у резиденцији у московском Кремљу.

Додик је раније на друштвеним мрежама најавио како ће ово бити прилика да са руским колегом размијени мишљења о свим важним политичким и економским питањима, као и о дугорочној енергетској стабилности.

Једна од тема биће изградња гасовода, који је Русија раније одобрила, и који би требало да обезбиједи стабилно снабдијевање енергијом.

"Ово вријеме тражи озбиљан приступ, а не авантуристичке одлуке и зато ћемо радити оно што је најбоље за све наше људе, а то су дијалог и сарадња са свима", казао је Додик.

Тражићу од предсједника Путина и да Русија подржи продужетак мисије Алтеа у Босни и Херцеговини на сједници Савјета безбједности УН у новембру, рекао је члан Предсједништва БиХ.

До данашњег састанка са Путином, Милорад Додик ће бити у потпуној изолацији након што је синоћ цијела делегација тестирана на присуство вируса корона.

Претходни састанак Путина са Додиком био је на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу у јуну.


​БХРТ