Јерменија тврди да је турски ловац Ф-16 оборио Су-25, Анкара негира :: Semberija INFO ::

 

Јерменија тврди да је турски ловац Ф-16 оборио Су-25, Анкара негира


Министарство одбране Јерменије саопштило је да је турски ловац Ф-16 оборио јерменски авион Су-25, а турски званичник Фахретин Алтун је истакао да су те тврдње нетачне.

Спутњик  преноси да  се инцидент се догодио у ваздушном простору Јерменије, а приликом обарања јуришног ловца јерменски пилот је погинуо.

Према информацијама којима располаже јерменско Министарство, турски ловац је полетио са аеродрома из града Гјанџа у сврси одбране азербејџанске авијације и дронова који су гађали насељена мјеста Вардениц, Мец Масрик и Сотк у Јерменији.

У исто вријеме, паралелно са јерменским ПВО снагама, на небу је дјеловала и јерменска авијација, међутим турски ловац успио је да обори један јерменски авион, тврде у Министарству одбране Јерменије.

Из Министарства одбране такође наводе и да је турски авион зашао у ваздушни простор Јерменије и то на око 60 километара од границе са Азербејџаном, на висини од 8.200 метара.

Међутим, неколико сати касније се огласио Алтун.

"Јерменија треба да се повуче са територија које окупира, а не да прибјегава јефтиним пропагандним триковима", нагласио је Алтун, а преноси Срна.

Азербејџанско Министарство одбране, такође је негирало да је турски борбени авион оборио јерменску летјелицу.

Жестоки сукоби дуж границе области Нагорно-Карабах почели су у недјељу, 27. септембра и у досадашњим борбама погинуло је најмање 95 људи.

Савјет безбједности УН одржаће данас хитан састанак у вези са ситуацијом у Нагорно-Карабаху.

Независне новине