Слободан Станић кандидат СДС и ПДП за начелника Новог Града :: Semberija INFO ::

 

Слободан Станић кандидат СДС и ПДП за начелника Новог Града


Слободан Станић ће бити заједнички кандидат СДС и ПДП за начелника Новог Града казали су данас предсједници ових странка након потписивања коалиционог споразума за наступ на локалним изборима у овој општини.
 
У обраћању новинарима Станић је рекао да су у Новом Граду од 2016. до 2020. године  потрошена четири буџета и на тај начин потрошено 40 милиона КМ, а да је актуелна власт за то вријеме успјела општину из средње развијених довести у статус неразвијене.


 
„Да ли требамо некоме дати могућности да потроши још четири буџета како би из неразвијених сада општину увео у изразито неразвијене. Ми им то нећемо дозволити. Преузимамо кормило у Новом Граду и правимо нови заокрет“, поручио је Станић.
 
Он је рекао да има много нагомиланих проблема у овој општини, истичући  да  СДС и ПДП имају људе који су способни да крену у њихово рјешавање.
 
Предсједник СДС Мирко Шаровић је рекао да је увјерен да су СДС и ПДП изабрали најбољег кандидата који својим знањем и искуством може донијети добро овом граду.


 
Он је подсјетио је да је Нови Град једина локална заједница која је у само неколико изборних циклуса од развијене општине добила статус средње развијене, да би се коначно неславно нашла на позицији неразвијених општина.
 
„То најбоље говори да су потребне промјене у овој општини и да је потребан човјек који има визију и који може од овог мјеста направити нормално и просперитетно мјесто за живот“, казао је Шаровић.
 
Он је рекао да је потписивање данашњег споразума важан тренутак за СДС и ПДП у Новом Граду и најавио да је ово само почетак те сарадње и изразио очекивање да ће такви споразуми бити потписани у већини локалних заједница у РС.
 
Предсједник ПДП Бранислав Бореновић је рекао да није случајно што су СДС и ПДП са потписивањем  коалиционих споразума кренули из најзападнијег дијела РС.


 
„Зато је наша порука јасан крећемо из Новог Града и проћемо највећи дио РС и на тај начин показати колико нам је стало да одговорни, добри, храбри и одлучни људи воде своје локалне заједнице“, навео је Бореновић.
 
Он је рекао да је сигуран да ће Слободан Станић бити будући начелни Новог Града.
 
„Хоћемо да пошаљемо јасну поруку да хоћемо да будемо развијени, запослени и не сумњам да ће Станић побиједити на изборима уз подршку СДС, ПДП и свих грађана који желе добро овом граду. Желимо да ово буде европски град у коме се може добро живјети и из којег људи неће одлазити“, рекао је Бореновић.
 
СДС - Сектор за политику и медије     

​