Бијељинска Болница Свети Врачеви: Ловрићeва смијењена због пропуста, Максимовић нови в.д. директора :: Semberija INFO ::

 

Бијељинска Болница Свети Врачеви: Ловрићeва смијењена због пропуста, Максимовић нови в.д. директора


БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске разријешила је Милицу Ловрић функције вршиоца дужности директора Болнице "Свети Врачеви" у Бијељини, а на ту позицију именовала је Златка Максимовића до окончања поступка јавне конкуренције, речено је Срни у Министарству здравља и социјалне заштите Српске.

- Разлог за ову кадровску промјену су пропусти у организацији и спровођењу мјера с циљем спречавања ширења новог вируса корона у Болница "Свети Врачеви" - наводи се у одговору из ресорног министарства.

Из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске подсјећају да су именовали Комисију за надзор и спровођење организационих, техничких, дијагностичких, терапеутских, хигијенских и других мјера за спречавање и сузбијање интрахоспиталних инфекција, у вези са тренутном епидемиолошком ситуацијом појаве и ширења вируса корона у Болници "Свети Врачеви" Бијељина, која је утврдила наведене пропусте.

Почетком јула Бијељина је постала жариште Ковида- 19, а у само два дана вирус корона утврђен је код чак 19 љекара ове болнице. 

Срна / Глас Српске