ГО СДС Бања Лука прославио красну славу Свете апостола Петра и Павла :: Semberija INFO ::

 

ГО СДС Бања Лука прославио красну славу Свете апостола Петра и Павла


Задатак СДС, која је створила Републику Српску,  тридесет година након настанка је да врати повјерење у институције и просперитет, изјавио је данас предсједник Градског одбора СДС Бања Лука Славко Грбић,  на прослави крсне славе бањалучког СДС, Светих апостола Петра и Павла.
 
Грбић је рекао да је СДС била уз народ када је било најтеже и да је сада спремна да се ухвати у коштац са новим тешким изазовима за Републику Српску.


 
„Успјели смо одбранити српско национално биће у протеклом рату. Нашем народу је поново потребна помоћ јер је Републици Српској неопходан излаз из економског безнађа. Задатак СДС је покренути економски развој који ће бити гаранција њеног будућег живота и останка свих грађана РС у њој“, казао је Грбић.
 
Истакао је да у овом часу најбитније вратити повјерење у државу, институције и економију.
 
Поручио је да СДС на предстојећим локалним изборима, заједно са својим коалиционим партнерима, жели направити велико чудо које се зове боља, јача и моћнија Република Српска.


 
Анђелко Граховац, замјеник предсједника  ГО СДС Бања  Лука, је рекао да је СДС у протеклих 30 година храбро одолио бројним искушењима.
 
„Када су прваци СДС одабрали Петровдан за крсну славу нису могли ни слутити да ће СДС проћи пут сличан апостолском путу Петра и Павла, тежак и мученички али храбар и часан. Појава СДС за Републику Српску је историјски библијски тренутак остварења Јеванђеља. Народ је осјетио да су прваци СДС његове слуге зато му је дао готово плебисцитарну подршку“, казао је Граховац.
 
Он је истакао да ни највећи политички противници СДС-у не могу оспорити његове заслуге.
 
„Српски народ смо заштитили од новог геноцида. Избјегнута су нова Јадовна, Јасеновци, Градине, Дракулићи, Житомилислићи, Пребиловци… Спрјечен је братоубилачки сукоб којем су Срби били склони у  прошлости. Вратили смо народ вјери православној“, казао је Граховац. 

ГРАДСКИ ОДБОР СДС БАЊАЛУКА