Шаровић: Име СДС је уклесано у темеље Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Име СДС је уклесано у темеље Републике Српске


Српска демократска, која данас слави 30 година постојања, је претеча Републике Српске и носилац идеје правде и  слободе нашег народа и утемељитељ идеје о њеном настанку, изјавио је данас предсједник СДС Мирко Шаровић на Централној прослави Светих апостола Петра и Павла, крсне славе СДС, која је организована у Источној Илиџи. 


 
Шаровић је рекао  да је име Српске демократске странке дубоко је укоријењено у српском народу и уклесано у темеље Републике Српске.
 
Подсјетио је да је СДС, када је било најтеже, повела свој народ и заједно са Војском РС створила Републику Српску.
 
„Тачно прије 30 година, на велики празник Петровдан бољи и већи међу нама, основали су у Сарајеву нашу Српску демократску странку. То јутро, петровданска звона означила су почетак једне нове историје Срба са ове стране ријеке Дрине. Ти, најбољи међу нама, на овом тридесетогодишем заједничком путу наше странке и стварања слободне и демократске Републике Српске, градили су је својом упорношћу храброшћу, образовањем и својим животима“, казао је Шаровић.


 
Он је навео да СДС ове  године због ванредних околности њије у могућности да славу и дан обиљежимо онако свечано како овај важан датум и празник у нашој историји заслужује.
 
„Али ипак, данашњи дан и свечани тренутак захтјева да се присјетимо свих оних који су својом одлучношћу, визијом а често и великом жртвом, имали храбрости да у тешким временима поведу народ у борбу за слободу. Таквих је, у протеклих 30 година, у СДС било много и свима њима, посебно нашим оснивачима, на данашњи дан желим да кажем једно велико ХВАЛА“, казао је Шаровић.
 
Он је поручио да је данас обавеза СДС да се бори за бољу и праведнију Републику Српску.
 
„Ипак, прослављајући данас тридесетогодишњицу наше странке и осврћући се на скоро исто толико година Републике Српске, опште је увјерење сваког нашег човјека, сваког грађанина Републике Српске да, након толико година у слободи, заслужујемо  бољу, праведнију и економски напреднију Републику Српску“, поручио је Шаровић.
 
Он је истакао да људи који су прије 30 година стали у одбрану српског народа нису сањали Републику Српску у којој ће бити срећни само они који су на власти.
 
„Сви који су прије 30 година стали уз СДС да сачувају право на слободу и створе своју Републику и нису штедили чак ни животе своје дјеце, никако нису сањали Републику Српску коју ће неко приватизовати за своје интересе и чије богатство ће отимати и пустошити неколико породица.  Слободна, просперитетна и достојанствена Република Српска, свих њених једнаких грађана, са једнаким шансама, посебно младих људи, је Република за коју смо се сви борили и за коју морамо сви ми, који се зовемо  СДС, наставити да се боримо“, поручио је Шаровић.
                                                                                    
СДС - Сектор за политику и медије