САВИЋ: БУДУЋНОСТ ПРИПАДА СДС-У И СРПСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

САВИЋ: БУДУЋНОСТ ПРИПАДА СДС-У И СРПСКОЈ


Ми као политичка опција уткана у народ живимо живот и судбину српског народа. Да би нам на свима пољима кренуло на боље наша обавеза у СДС-у је да будемо бољи, моралнији, истрајнији, вриједнији да би поново повели народ, сада у обнову друштвених норми, свих вриједности и животног стандарда – истакао је Радо Савић, замјеник предсједника Српске демократске странке поводом обиљежавања 30 година постојања СДС-а.
 
Савић каже да након бројних славних и тешких дана СДС-а данас на тридесетогодишњицу стварања има нове изазове.
 
„Наша обавеза је да се боримо за сваког младог човјека да остане овдје, а то можемо само ако им дамо шансу, отворимо врата странке и друштва. Млади људи јесу будућност Републике Српске и морамо се борити да они са купљеним дипломама не буду испред оних који су вриједно учили, само зато што имају црвену књижицу. Наши млади љекари, професори, не треба да лијече негдје другдје и уче неку туђу дјецу. Они су потребни отаџбини и отаџбина има обавезу да их задржи“ – наглашава замјеник предсједника СДС.
 
Говорећи о данашњем времену и положају СДС-а у њему Савић истиче да живимо у времену опште моралне ерозије, када је сваки сегмент друштва нагрижен канцером непотизма, корупције, и његовим нус појавама – лошим животним стандардом и незапосленошћу.
 
„Наша обавеза је морална обнова друштва. Ненормално не може бити нормално, а постало је. Ми смо ти који морамо и одагнати летаргију и безнађе, јер ненормално мора бити осуђено, а систем вриједности на здравим темељима“ – нагласио је Савић.
 
Он је казао да је довољан само тај један мали корак, да вратимо систем вриједности, да 1+1 поново буде два, да се све остале ствари ланчано сложе: да најбољи студенти добију посао, да млади не одлазе, да стари не преживљавају него пристојно живе од пензија.
 
„Учинићемо тај корак, обећавамо вам, јер учинили смо и много веће са својим народом – створили Републику Српску. Данас је наша обавеза да је подигнемо са кољена на која је пала због уништене економије. Часно, с образом, одговорно, са народом, на нашим православним темељима успјех је сигуран. Срећна крсна слава нашем СДС-у и свим Србима који славе свете Апостоле Петра и Павла“ – закључио је Савић.

(СДС РС)