Грмуша: Шефик Џаферовић и Бисера Турковић злоупотребљавају заједничке институције БиХ :: Semberija INFO ::

 

Грмуша: Шефик Џаферовић и Бисера Турковић злоупотребљавају заједничке институције БиХ


Генерални секретар ПДП Милко Грмуша изјавио је данас да је цивилизацијски неприхватљиво, правно незабиљежено и дипломатски скандалозно понашање високопозиционираних функционера СДА Шефика Џаферовића и Бисере Турковић који злоупотребљавају заједничке институције БиХ како би штитили осуђене ратне злочинце.
 
„Хусеин Мујановић је осуђен за извршење језивих ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима српске националности у Сарајеву и потпуно је недопустиво да СДА врши снажан притисак како би његова одговорност била избјегнута, само зато јер је дотични Бошњак, док су жртве Срби. Овакав став на најогољенији могући начин показује колико је СДА лицемјерна кад је ријеч о захтјевима за процесуирање одговорних за ратне злочине током несрећног грађанског рата у БиХ, јер се та странка води двоструким аршинима кад је ријеч о ратним злочинима, при чему очигледно за њих постоје жртве за чије страдање је потребно казнити одговорне, као и што постоје српске жртве за чије страдање не да никог није потребно казнити, него по понашању СДА произилази да починиоце злочина над српским жртвама заправо треба одликовати“, изјавио је Грмуша.
 
Према његовим ријечима, стичу се политички услови да предсједавајући Савјета министара БиХ покрене процедуру смјене Бисере Турковић са мјеста министра иностраних послова.
 
„Подјела власти и владавина права су темељи Устава државне заједнице БиХ. Својим понашањем које се своди на давање подршке осуђеним ратним злочинцима Бисера Турковић јасно показује да не припада политичарима модерног демократског опредјељења и због тога је неопходно да се предсједавајући Савјета министара БиХ јасно и јавно одреди о њеном понашању, предузме одговарајуће кораке како би дипломатски представници Србије били заштићени од њеног шиканирања, те покрене процедуру њене смјене коју треба да подрже сви представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ“, истакао је Грмуша.
 
 ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА ПДП