ДО 20. ЈУЛА ЗАБРАНА ЈАВНИХ ОКУПЉАЊА У ГРУПАМА ВЕЋИМ ОД 50 ОСОБА :: Semberija INFO ::

 

ДО 20. ЈУЛА ЗАБРАНА ЈАВНИХ ОКУПЉАЊА У ГРУПАМА ВЕЋИМ ОД 50 ОСОБА


Републички штаб за ванредне ситуације разматрао je данас, на 47. сједници, одржаној у Бањалуци, епидемиолошку ситуацију у Републици Српској.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о измјени Закључка о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID - 19) у Републици Српској.

С циљем превенције ширења вируса корона SARS-CoV-2 и COVID-19 болести на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва, до 20. јула 2020. године забрањују се сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица.



До 20. јула 2020. године ограничава се радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 06.00 до 23.00 часова.

До 20. јула 2020. године дозвољавају се такмичарске активности спортских организација и спортиста искључиво без присуства публике, уз претходно прибављену сагласност Министарства породице, омладине и спорта и Министарства здравља и социјалне заштите.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о измјени Закључка о обавезама ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске и јавних здравствених установа – болница у Републици Српској у обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести (COVID-19) изазване новим вирусом корона "SARS-CoV-2" у Републици Српској.

Измјена Закључка се односе на брисање одредбе према којој је важење Закључка било продужено до 06. јула 2020. године.

Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији "Републички штаб за ванредне ситуације – Акти" vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, koronavirususrpskoj.com.

(РТРС)