Званичници Српске честитали Рамазански бајрам :: Semberija INFO ::

 

Званичници Српске честитали Рамазански бајрам


ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Званичници Српске честитали су Рамазански бајрам свим припадницима исламске вјероисповјести у БиХ.


Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим припадницима исламске вјероисповјести у БиХ са жељом да празничне дане проведу у здрављу, радости, миру и породичном заједништву.

“Нека овај велики празник свима који га славе донесе задовољство и радост, те да, у складу са основним приципима ваше религије, ширите дух међусобног уважавања и толеранције”, наводи се у честитки.

Српски члан Предсједништва изразио је наду да су молитве учврстили снагу у сваком човјеку и сваком вјернику да шире љубави, солидарност, поштовање и разумијевање, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Муслимани у БиХ и широм свијета сутра дочекују Рамазански бајрам, којим се обиљежава крај рамазана, односно мјесеца поста.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтији бањалучком Нусрету Абдибеговићу и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Српској и БиХ уз жељу да овај празник буде подстицај за међусобно поштовање, разумијевање и уважавање различитости.

“Вама и свим вјерницима исламске вјероисповијести у Републици Српској и БиХ, поводом наступајућег Рамазанског бајрама, упућујем искрене честитке са жељом да празничне дане проведете у здрављу, срећи и благостању, заједно са најближим члановима своје породице”, навела је Цвијановићева у честитки.

 Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку поводом Рамазанског бајрама поглавару исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ .

“Поводом предстојећег Рамазанског бајрама, у име Владе Републике Српске и своје лично, упућујем Вам искрене честитке уз жеље да благодети празника испуне Ваше домове и да га прославите у миру, здрављу и срећи са својим ближњим. Бајрам шериф мубарек олсун!”, наводи се у честитки премијера Вишковића.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Рамазански бајрам поглавару Исламске заједнице у БиХ Хусеину Кавазовићу, муфтијама, имамима и свим муслиманима у БиХ са жељом да празник подстакне и оснажи осјаћај доброте, одговорности и солидарности према свим људима.

“Упућујем Вам искрене честитке поводом Рамазанског бајрама, који је прилика за окупљање породице, родбине и пријатеља и зато желим да празничне дане проведете у радости и весељу са својим ближњима”, навео је Чубриловић у честитки.

Срна / Глас Српске