Драгојевић-Стојић подиже тужбу против Лукача: У протеклих 16 година нисам била на боловању :: Semberija INFO ::

 

Драгојевић-Стојић подиже тужбу против Лукача: У протеклих 16 година нисам била на боловању


Др Маја Драгојевић-Стојић, која ради у Ковид болници у Приједору, најавила је подизање тужбе против министра унутрашњих послова Драгана Лукача, који је обраћању у парламенту Српске  рекао да је она од првог дана борбе против короне на боловању.
 
Драгојевић-Стојић, која је и члан Предсједништва СДС, је казала да је недопустиво да неко упућује такве оптужбе и шири лажне информације о доктору који је на првој линији борбе против Короне.
 
Истиче да у протеклих 16 година, од када ради као интерниста-кардиолог, нема нити једног дана боловања и да се то лако да провјерити.
 
„Од самог почетка пандемије изазване Корона вирусом сам се добровољно пријавила  у Корона тим и налазим се у њему од почетка овог мјесеца“, казала је Драгојевић-Стојић.


 
Истиче да оптужбе на њен рачун за њу представљају велику увреду части.
 
„Умјесто да подржи наш труд, да се макар минимално суосјећа са нама, господин Лукач шири лажне информације о доктору који је на првој линији борбе против короне. Приморана сам да одбраним своју част, углед и професију подизањем ове тужбе, иако нисам неко ко, иначе, реагује на овакав начин“, казала је она.
 
Наводи да запослени у Корона тиму у Приједору раде у веома тешким импровизованим условима.
 
„Већи дио дана проводимо у опреми у којој не можемо да дишемо, даноноћно лијечимо тешке пацијенте и боримо се за њихове животе. Након оптужби господина Лукача синоћ сам добила на десетине порука мојих пацијената који су се уплашили због информације да сам на боловању и који су ме питали ко ће сада да их лијечи“, казала је Драгојевић-Стојић.
 
Поручила је да ће истина врло брзо изаћи на видјело, истичући да је у питању крајње некоректно понашање једног министра.
 
„Без обзира на политику, ваш страх од губитка власти, није коректно да се понашате на овакав начин и обрачунавате са било којим здравственим радником, укључујући и мене“, поручила је Драгојевић-Стојић министру Лукачу..

СДС - Сектор за политику и медије