Пандуревић: Издаја СНСД-а у виду одбране блајбуршке мисе :: Semberija INFO ::

 

Пандуревић: Издаја СНСД-а у виду одбране блајбуршке мисе


„Сви океани овог свијета не могу опрати срамоту и издају СНСД-а, јер су стали у одбрану блајбуршке мисе у Сарајеву и одбили резолуцију о Блајбургу. Одбили су да институционално осуде величање и амнестирање усташких злочинаца под поктовитељством Сабора Хрватске“ – истакла је Александра Пандуревић, члан Главног одбора СДС.
 
Пандуревић каже да је тиме СНСД понизио српске жртве, српски народ, игнорисао став Српске православне цркве, а све да би се додворили ХДЗ-у.
 
„Српски члан Предсједништва БиХ, да штити интересе свог народа, а не проусташке, упутио би протестну ноту званичном Загребу и прије одржавања мисе затражио повлачење нашег амбасадора из Загреба“ – наглашава Пандуревић.
 
Она је поновила да је сав нормалан антифашистички свијет, цијела Европа, осудила величање Блајбурга и глорификацију усташтва, само СНСД није, а имао је прилику да то уради кроз институције и никакви им изговори сада не помажу.
 
„Ма колико грађане, посебно потомке жртава усташа, боли овакво понашање власти Српске, оно не изненађује јер је сасвим јасно да је врх СНСД-а одавно у раљама разних хрватских служби“ – истакла је Пандуревић.
 
Она каже да СНСД зато сервилно служи хрватским интересима, а на штету српских још од предаје јасеновачке грађе и Прудског споразума којим су потписали крај Републике Српске.
 
„Зато је Пељешки мост витални српски национални интерес, али због Трговске горе не смију институционално да реагују нити желе да покрену тужбу против Хрватске. Зато је Милорад Додик, тада предсједник Републике Српске, без ријечи протеста, примио бившу хрватску предсједницу Колинду Грабар Китаровић када је ишла у Јајце на прославу Маестрала, страшног злочина над Србима. Зато, нажалост, у Сарајеву имамо српску срамоту, а не ''репрезентацију''“ – закључила је Пандуревић.  
 
СДС - Сектор за политику и медије