Донесене прве уредбе са законском снагом које ће бити на снази за вријеме ванредног стања у Српској :: Semberija INFO ::

 

Донесене прве уредбе са законском снагом које ће бити на снази за вријеме ванредног стања у Српској


БАЊАЛУКА - Услови за доношење уредби са законском снагом о роковима и поступању у судским поступцима за вријеме ванредног стања за територију Републике Српске и о прекршају изазивања панике и нереда стечени су након датих образложења на данашњем састанку који је организовала предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.

- Након образложења садржаја и потребе за њихово доношење које су дали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министри правде и унутрашњих послова Антон Касиповић и Драган Лукач, те консултација и мишљења предсједника Народне скупштине Недељка Чубриловића, стечени су услови за доношење уредби - саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Уредбе ступају на снагу наредног дана од дана објављивања у "Службеном гласнику Републике Српске", а учесници састанка су закључили да су слична или иста рјешења већ примијениле земље у окружењу у којима је проглашено ванредно стање.

Уредбе са законском снагом Влада Републике Српске је упутила предсједнику Републике и биће на снази за вријеме ванредног стања.

Глас Српске