Забрану кретања за 24 часа у РС прекршило 75 особа :: Semberija INFO ::

 

Забрану кретања за 24 часа у РС прекршило 75 особа


Фото: независне новине
У Републици Српској је у протекла 24 часа санкционисано 75 грађана који нису поштовала полицијски час и забрану кретања за лица од 65 и више година.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске евидентирало је и једно кривично дјело против здравља људи. Службеници Полицијске станице Бањалука Центар су у 1.30 часова на Булевару Живојина Мишића уочили лице чији су иницијали Ђ.З. из овог града којем је одређена кућна изолација. Након што се тужилац изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу непоступање по здравстевним прописима за вријеме епидемије, ово лице је спроведено у Центар за изолацију у Раковачке баре, наводе из МУП-а Српске.

Три лица су у протекла 24 часа прекшајно санкионисана због непоштовања мјера изолације. У Стријежевици у Добоју јуче је у 14.00 часова затечено лице чији су иницијали С.Д. да не поштује мјере изолације, те му је издат прекршајни налог. У бањалучкој Улици Војводе Уроша Дреновића у 23.15 часова затечено је лице чији су иницијали Д.Ђ. које није поштовало мјеру изолације, након чега је спроведено у карантин на Раковачке баре, те му је уручен прекршајни налог. Слободе је лишено лице чији су иницијали Р.А. из Оштре Луке које је затечено у туђем стану У Улици српских великана у Приједору, а има рјешење о кућној изолацији у Оштрој Луци.

Министарство унутрашњих послова (МУП) Републике Српске апеловало је да грађани поштују Закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, којим се прописују ванредне мјере с циљем превенције ширења болести. Из МУП-а су подсјетили да су од ове забране изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада и особе којима МУП Српске изда дозволу за кретање.

Послодавци образац потврде могу преузети на порталима www.vladars.net i www.mup.vladaras.net, док МУП Српске издаје дозволу за кретање лицима која немају послодавца, а обрате се надлежној полицијској станици исказујући потребу за несметаним кретањем.

​Срна / Бијељина данас