Бањалучанка ухапшена јер је пријетила мушкарцу и полицији, нашли јој арсенал оружја :: Semberija INFO ::

 

Бањалучанка ухапшена јер је пријетила мушкарцу и полицији, нашли јој арсенал оружја


– Полиција сумњичи Б.М. (56) из Бањалуке да је пријетила мушкарцу животом, па јој је полиција пронашла арсенал оружја, сазнају "Независне новине".

Како су саопштили из ПУ Бањалука, полиција из Лакташа јуче је извршила криминалистичку обраду над Б.М.

Како се наводи у саопштењу, она се сумњичи да је починила кривична дјела угрожавање сигурности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

"Наиме, оштећено лице је 25. јануара пријавило да му је Б.М. упутила озбиљне пријетње по живот, тијело и имовину, које су код истог изазвале осјећај страха и угрожености. Истог дана око 18.15 часова, полицијски службеници пронашли су и ухапсили Б.М. која је било у видно алкохолисаном стању, али је одбило да се подвргне испитивању на присуство алкохола у организму", наводе из полиције.

Додају да је током хапшења вријеђала и упућивала пријетње полицији, те да се оглушила о њихово наређење.



Наводе да је на основу наребе Основног суда у Бањалуцу, уз претходну сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, у Гламочанима код Лакташа извршен претрес породичне куће и других објеката које користи лице Б.М.

"Том приликом су пронађени и уз потврду одузети ловачка пушка са припадајућом оптиком, пиштољ-револвер са припадајућим мецима, седам ручних бомби, нагазна експлозивна мина, три експлозивна пуњења, три експлозивне детонаторске каписле са кабловима, три иницијалне каписле за експлозив, два пушчана оквира и 303 комада муниције различитог калибра и намјене", наводе из ПУ Бањалука.

О наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се након комплетирања и документовања предмета против Б.М. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима у редовној процедури.

(Независне)