ГЛАВНИ ОДБОР СДС ИЗАБРАО ВРШИОЦЕ ДУЖНОСТИ ЧЛАНОВА ПРЕДСЈЕДНИШТВА СТРАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

ГЛАВНИ ОДБОР СДС ИЗАБРАО ВРШИОЦЕ ДУЖНОСТИ ЧЛАНОВА ПРЕДСЈЕДНИШТВА СТРАНКЕ


На сједници Главног одбора СДС која је данас одржана у Бањалуци изабрани су вршиоци дужности чланова Предсједништва СДС, који ће ту функцију обављати до завршетка редовних унутарстраначких избора који предстоје у СДС.
 
Поред Милана Миличевића, као вршиоца дужности предсједника СДС, то тијело ће чинити Вукота Говедарица, Љубиша Петровић, Ђорђе Милићевић, Милан Радовић, Милан Петровић, Јовица Радуловић, Дарко Бабаљ, Маринко Божовић и Желимир Нешковић.


 
„Главни одбор је изабрао ове људе на приједлог мене као в.д. предсједника странке. Тренутно ту имамо десет људи, али ће тај број бити повећан на 15, као што је то предвиђено Статутом СДС“, казао је Милан Миличевић, вршилац дужности предсједника СДС, додајући да ће се приликом избора тих пет чланова водити рачуна о учествовању жена и поштовању принципа територијалне заступљености.
 
Миличевић наводи да су људи који су данас изабрани на Главном одбору СДС добро познати јавности, иза којих стоје искуство и одлични побједнички резултати из средина из којих долазе.
 
Поручује да ће СДС у наредном периоду дјеловати са озбиљним систематичним радом на терену градећи инфраструктуру.


 
Он је истакао да је Главни одбор данас усвојио и динамички план активности са роковима у којима ће бити проведени редовни унутарстаначки избори.
 
„То укључује изборе мјесних, општинских и градских одбра и након тога изборe делегата за изборну скупштину странке. Крајњи рок до када то треба да урадимо је мај 2023. у којем ће бити одржана изборна скупштина СДС на којој ће бити изабран предсједник, Главни одбор, а касније и остали органи странке“, навео је Миличевић и додао да ће СДС ускоро формирати тим за подршку градским и општинским одборима.