СНИМАЊЕ ПРВЕ "ПОВОРКЕ СЈЕЋАЊА" У КРАВИЦИ 23. ЈАНУАРА :: Semberija INFO ::

 

СНИМАЊЕ ПРВЕ "ПОВОРКЕ СЈЕЋАЊА" У КРАВИЦИ 23. ЈАНУАРА


У Кравици ће 23. јануара у оквиру снимања историјско-биографског филма "Свједок" режисера Дениса Бојића, у продукцији РТРС-а и Републичког центра за истраживање рата и ратних злочина и тражење несталих лица, бити организована прва од пет "Поворки сјећања" којима ће се одати почаст жртвама одбрамбено-отаџбинског рата.

Тематика филма је учешће доктора Зорана Станковића у обдукцији 7.500 српских жртава и размјерама страдања српског народа током ратних дешавања. Биће то прича о ексхумацијама из масовних гробница у Мркоњић Граду, Кравици, Зворнику, Броду и Шековићима.

Ово је прилика да се подијели туга и емоција те искаже дубоко поштовање према жртвама Подриња и доктору Зорану Станковићу.

Доктор Станковић је човјек који је из крви и блата овдашњих масовних гробница вадио кости наших најмилијих и омогућавао породицама да их достојно сахране.

Саобраћај на дионици магистралног пута Коњевић поље-Братунац, у мјесту Кравице, биће обустављен 23. јануара од 10.00 до 12.30 и у том периоду биће преусмјерен алтернативним путним правцем Дрињача-Братунац.

У договору са свим општинама и учесницима, усаглашен је и план снимања осталих "Поворки сјећања".

Поворка сјећања у Мркоњић Граду биће снимана 6. фебруара, у Броду 13. фебруара, Шековићима 20. фебруара, а Зворнику 27. фебруара.
 
(РТРС)