Избор десет најбољих спортиста Републике Српске: Списак скраћен на десет имена :: Semberija INFO ::

 

Избор десет најбољих спортиста Републике Српске: Списак скраћен на десет имена


БАЊАЛУКА - Жири 67. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске одржао је другу сједницу на којој је листу кандидата свео на десет имена.

Ко ће бити најбољи спортиста Српске за 2021. годину биће познато 14. децембра на свечаној церемонији у Банском двору. Истог дана жири којем предсједава прослављени српски кошаркашки тренер и актуелни селектор "орлова" Светислав Пешић одржаће трећу сједницу и утврдити коначан пласман спортиста.

Жири је дебатовао и о именима кандидата који конкуришу за преостале награде и њих ће бити додјељено десет и то у категоријама: најбољи спортиста из Републике Српске, најбољи тренер, амбасадор спорта, награда за специјалне и паралелне везе Републике Српске и Републике Србије, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта и најбољи спортски догађај године.

Такође, биће уручена и плакетe за изузетна достигнућа у параолимпијском спорту, спортски подухват године, плакета постхумно и признање најбољем спортском новинару Републике Српске - Златно перо "Лимун Папић", а наградe перспективним спортистима додијелиће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.


Глас Српске