ГОВЕДАРИЦА У ПУЛСУ: ТРЕБА НАМ ДОСЛИЈЕДНОСТ А НЕ ПОЛИТИКА ТРГОВИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ГОВЕДАРИЦА У ПУЛСУ: ТРЕБА НАМ ДОСЛИЈЕДНОСТ А НЕ ПОЛИТИКА ТРГОВИНЕ


МАП остаје и даље камен спотицања у процесу формирања новог сазива Савјета министара, а то су казали и лидери СНСД-а, ХДЗ-а и СДА својим различитим ставовима о формирању Савјета министара БиХ, тврди предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица, додајући да ће из те утакмице зване БиХ и НАТО изаћи само један побједник - Изетбеговић или Додик.
 
"Ја навијам за Додика. Зато што је прихватио све оно што смо ми 2009. године говорили, а то је да Срби из БиХ морају по питању НАТО-а да прате Србију. Тада је Додик прихватао НАТО а нама говорио да смо ми незналице, да не осјећамо политички тренутак у коме живимо а данас је дошао на ту нашу тезу", казао је Говедарица у емисији Пулс БН ТВ.
 
"Став СДС у вези НАТО савеза је непромијењен и ми треба да у томе пратимо Србију", казао је Говедарица, додајући да Додик и Бакир неће одступити од максималистичких услова оо МАП, иако су потписана сва документа на која је, како подсјећа, СДС и раније упозоравао.
 
Постоји паклени план и све је ово представа за јавност и из ове приче неко ће изаћи као побједник а неко поражен. Виђећемо како ће бити а ја навијам за Додика у овој причи јер је прихватио наше ставове још из времена када је СДС водио Младен Босић", казао је Говедарица.
 
Према његовим ријечима све је договорено и ово што имамо је само представа за јавност у режији Изетбеговића и Додика.
 
- Уколико Хрвати у БиХ природно прате Хрватску, ако Бошњаци природно прате Турску, онда је природно да Срби у БиХ прате браћу из Србије", казао је Говедарица и навео да постоји превара вијека јер су Додик и Изетбеговић направили један план како да преваре и Бошњаке и Србе и да од тога направе циркус да се вербално посвађају да засједају парламенти и ко зна шта...
 
"Наши министри у Савјету министара пет пута су одбили да разматарју МАП ", казао је Говедарица и додао да је суштина цијеле приче да Министратсво одбране припадне СДА, чији министар треба да прослиједи незаконито потребну сагласност за МАП у Брисел.
 
"Након тога услиједиће драма, тешке оптужбе између Додика и Изетбеговића, засједаће парламент ...оспоравање и све то ће бити само представа за јавност", казао је Говедарица, наводећи да за то има одређена сазнања.
 
Говорећи о политици СДС, Говедарица је рекао да ће СДС дјеловати опозиционо и да ће подржати на нивоу БиХ све оно што је у интересу Републике Српске и снажно бити против оног што буде угрожавало Републику Српску.
 
"СДС неће бити ничији привјесак и такву одлуку смо донијели на Главном одбору", казао је Говедарица, наводећи да је РС и Србима потребна државничка политика наспрам популистичке коју води Додик.
 
Говорећи о новом политичком позиционирању СДС-а Говедарица је казао да је све док је на челу СДС-а дослиједност и принципијалност странке најважнији и да је противник политике политичке трговине.

СДСРС