ПЕТРОВИЋ: ДА ЛИ ЈЕ ДИРЕКТОР УКЦ ЧУО ЗА ХИПОКРАТОВУ ЗАКЛЕТВУ :: Semberija INFO ::

 

ПЕТРОВИЋ: ДА ЛИ ЈЕ ДИРЕКТОР УКЦ ЧУО ЗА ХИПОКРАТОВУ ЗАКЛЕТВУ


Изјава  директора УКЦ-а Владе Ђајића који је мјештанима Челинца рекао се неће моћи лијечити у УКЦ, ако не буду гласали за СНСД, је недопустива и треба да наиђе на осуду свих доктора и медицинских радника у Репубици Српској, казао је Љубиша Петровић, кандидат СДС за градоначелника Бијељине.
 
Он је рекао да би  Хипократова заклетва за сваког доктора морала бити изнад страначких интереса.
 
Иако сам као млад доктор одлучио да се и кроз политику ставим у службу својим суграђанима, за мене ће Хипократова заклетва увијек бити изнад свих политичких разлика и подјела, каже Петровић.
 
„Политика треба да буде у служби људи и њихових живота, а никако изнад њих. Сваки доктор који мисли и ради другачије, нити је добар доктор, нити добар политичар“, навео је Петровић.
 
Он је рекао да због оваквих изјава функционера људи одлазе из ове земље.
 
„Због оваквих изјава људи губе повјерења у здравствене раднике, здравство и институције Републике Српске“, рекао је Петровић.
 
Он је поручио да истинске патриоте које воле своју земљу не праве подјелу њених грађана на страначки подобне и неподобне.
 
„Посао градоначелника ћу обављати не дијелећи људе по било ком основу. Ко воли своју земљу тај је не дијели“, рекао је Петровић.

​СДС - Сектор за политику и медије