Вучић спреман да разговара са Ђукановићем - Позваћу га у Србију :: Semberija INFO ::

 

Вучић спреман да разговара са Ђукановићем - Позваћу га у Србију


БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић изразио је спремност да разговара са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем и да га позове у посјету Србији.

"Ја сам спреман увек да разговарам. Позваћу га у Србију кад прођу избори и бићу спреман да разговарамо, ако се он одазове том позиву, ако буде желео. Не мислим да је то проблем", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је додао да је отворено о проблемима у вези са Српском православном црквом (СПЦ) посљедњи пут са Ђукановићем разговарао недавно /у марту/ у Јерусалиму, али да се нису сагласили о том питању и да, нажалост, нису у контакту.

Вучић је истакао да у Србији увијек постоје они којима је некако криво што је стао на страну СПЦ, односно на страну права и правде и српске цркве и српског народа, али да је његова дужност да о њима брине без угрожавања суверенитета других држава.

Он је напоменуо и да га је насмијала изјава министра спољних послова Црне Горе Срђана Дармановића да "за сада нема потребе за алармирањем НАТО-а у вези са тренутним неспоразумима са Србијом", те подсјетио да ће у Црној Гори ускоро избори.

"Али да ми ипак знамо колико је опасан Дармановић. То је једна од изјава која ме стварно насмејала. Сувише су одговорне чланице НАТО, већина њих, /генерални секретар НАТО/ Јенс Столтенберг је наш пријатељ и познаник и сувише озбиљан за Дармановића. Али, каравани пролазе", рекао је Вучић.

Вучић је додао да Србија финансијски подржава српске организације у Црној Гори, као и да је направила Српску кућу.

​Срна / Независне