Данас затварање привремене Ковид болнице на Београдском сајму :: Semberija INFO ::

 

Данас затварање привремене Ковид болнице на Београдском сајму


БЕОГРАД - Привремена болница на Београдском сајму, у којој су се налазили лакши болесници обољели од вируса корона, биће затворена данас, рекао је директор ове болнице Горан Бојовић.

Бојовић је навео да ће пацијенти бити пребачени у Младеновац, који је за ово припремљен.

"Договорено је да у 12.00 часова екипе Хитне помоћи пребаце пацијенте у специјалну болницу у Младеновцу. Она испуњава све услове и, према речима епидемиолога, то је тренутно најбоље опремљена болница за Ковид", рекао је Бојовић за РТС.

Он је прецизирао да ће данас бити превезено 45 пацијената, а за осталих 57 чекају се резултати и очекује да ће 52 бити негативна.

"Већ данас ће се почети са расформирањем кревета и ормара, те дезинфекцијом. Медицински отпад ће бити уклоњен, а оно што може да се користи, биће прослеђено", навео је Бојовић.

Он очекује да ће у наредна два дана Сајам и све око њега поново функционисати редовно.

"Поносни смо на Сајам јер ниједан медицински радник, ни остали који су тамо ангажовани, нису били позитивни на вирус корона. Мислим да је то огроман успех државе и свих нас", рекао је Бојовић.

Он је подсјетио да је војска направила 3.000 смјештајних капацитета у неколико хала, али да је само хала један кориштена као Ковид болница.

Бојовић је истакао да су спасени животи 60 људи којима се здравствено стање погоршало, а касније су пребачени у клиничке центре.

Он је нагласио да нико није умро у болници на Сајму која је била намијењена за пацијенте без симптома или са лакшом клиничком сликом.

Пуковник Вељко Милић рекао је да су у овом тренутку на Сајму 103 пацијента.

Он је додао да је око 1.300 ковид позитивних пацијената прошло кроз Београдски сајам откако је он претворен у привремену болницу, а о њима је бринуло 620 здравствених радника.

Срна / Независне новине