Монтенегро ерлајнсу забрањено слијетање на београдски аеродром :: Semberija INFO ::

 

Монтенегро ерлајнсу забрањено слијетање на београдски аеродром


БЕОГРАД - Директорат цивилног ваздухопловства Србије, на основу реципроцитета, донио је мјеру којом се забрањује слијетање авиона црногорског "Монтенегро ерлајнса" на београдски аеродором "Никола Тесла", пише "Блиц".

У образложењу ове одлуке, у коју је "Блиц" имао увид, наводи се да је држављанима Србије онемогућен улазак у Црну Гору, пошто је и даље на снази мјера Владе Црне Горе да отвори границе своје земље за чак девет држава, али не и за Србију.

У образложењу се напомиње да је, насупрот томе, Влада Србије донијела одлуку да уклони ограничења за улазак страних држављана, укључујући и држављане Црне Горе, у Србију.

Имајући ово у виду, у образложењу Директората се наводи да је принцип реципроцитета у кретању путника између двије државе озбиљно нарушен, што непосредно утиче на реципроцитет у обављању редовног авио-превоза према Правилнику о издавању одобрења страном авио-превознику за обављање међународном јавног авио-превоза са Србијом.

"Блиц" наводи да је на београдски аеродром слетио један авион "Монтенегро ерлајнса" са 115 студената из Црне Горе, а пошто одлука Директората важи од сутра, студенти ће моћи да остану у Србији.

Срна / Независне