Богдановић, Бјелица и породица Дивац донирају медицинску помоћ Србији :: Semberija INFO ::

 

Богдановић, Бјелица и породица Дивац донирају медицинску помоћ Србији


Богдан Богдановић и Немања Бјелица ће, уз Фондацију "Ана и Владе Дивац", донирати медицинску помоћ Србији.

Донација ће укључити респираторе, медицинске маске и осталу потребну опрему болницама и медицинским установама у Србији.

Ова помоћ ће се користити у борби против вируса корона и против сузбијања пандемије.

"Инспирисали су ме остали у НБА, као и широм света, који су помогли онима који су били најпогођенији широм света овом кризом, па ми је због тога било битно да помогнем људима у Србији донацијом ових средстава који ће помоћи да се сачувају животи. Желим да захвалим храбрим медицинарима који раде напорно сваког дана како би се старали о свима погођеним вирусом корона. Знам да ћемо ускоро пребродити ово тешко време, заједно", рекао је Богдановић.

"Поносан сам што могу да донирам ове битне ресурсе како бих помогао онима који се са прве линије боре против КОВИД-19, те подржао оне којима је потребна ова спасоносна опрема. Током оваквих тренутака здравље и сигурност си приоритетни и част нам је да можемо да помогнемо", рекао је Бјелица.

Фондација "Ана и Владе Дивац" је настала 2007. године и, како се наводи, заснована је на 30 година хуманитарног рада.

"Девастирани смо ужасавајућим последицама које је ова пандемија оставила на свет и срцима смо уз све погођене овом кризом. Кроз нашу фондацију покушавамо да унапредимо квалитет живота и створимо бољу будућност за оне најизложеније. Ани и мени је част да имамо прилику да се придружимо нашим 'краљевима' (Сакраменто кингс) и пошаљемо респираторе, маске и остале ствари како бисмо помгли нашим херојима и пацијентима у родној земљи, како бисмо се борили са овим заједно", гласи саопштење Дивца.

(B92.net) / nezavisne.com