ПОМОЋ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ :: Semberija INFO ::

 

ПОМОЋ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ


Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске запримило је данас, у поподневним часовима, наредни контигент помоћи Владе Републике Србије за Републику Српску, у борби против новог вируса корона.
 
Влада Републике Србије је на сједници одржаној 02. априла донијела закључак да се у новонасталој ситуацији донира Влади Републике Српске 10000 литара раствора натријум хипохлорита.
 
Овај закључак реализовало је Министарство пољопровреде Србије, а донирано средства за дезинфекцију производ је ЈКП "Водовод и канализација" Нови Сад.
 
Натријум хипохлорит је средство које је препоручено за дезинфекцију површина, простора и објеката, али и за дезинфекцију воде за пиће.
 
Тржиште Републике Српске овим средством се снабдијева искључиво из увоза, али због забране његовог извоза из неких земаља или отежаног транспорта, отежано је снабдијевање тржишта.
 
Донација је значајна јер ће обезбиједити ефикасно спровођење противепидемијских мјера у здравственим установама, али и другим јавним установома здравља у Републици Српској.
 
Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске изражава захвалност Влади Републике Србије на досадашњој несебичној помоћи у медицинској опреми и средствима, у тренутку када се и Република Србија суочава са епидемијом.