СИНУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА СЕ ПОНАВЉА СУЂЕЊЕ ЗА САОБРАЋАЈКУ :: Semberija INFO ::

 

СИНУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА СЕ ПОНАВЉА СУЂЕЊЕ ЗА САОБРАЋАЈКУ


Foto: kurir.rs

БЕОГРАД - Апелациони суд у Београду укинуо је пресуду којом је Александар Митровић, син власника Пинк телевизије Жељка, био осуђен на годину дана кућног затвора и одузимање возачке дозволе на годину дана, јер је 18. јула 2013. године возилом ударио малољетну дјевојку Андреу Бојанић која је том приликом премилнила.

Овом одлуком, која је данас објављена на сајту суда, наложено је да му се понови суђење због кривичног дјела "тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја", док је Апелациони суд правоснажнао одбио оптужбу за кривично дјело "непружање помоћи повређеном у саобраћајној незгоди", јер је за њега наступила апсолутна застарјелост кривичног гоњења, још 18. јула 2019. године.

Александру Митровићу суђење ће бити поновљено пред Првим основним судом у Београду, који по налогу Апелационог суда мора да отклони повреде одредби кривичног поступка и размотрити чињенице на које му је указано рјешењем о укидању пресуде.

Апелациони суд налаже да првостепени суд посебно размотри налаз и мишљење судског вјештака за информационе технологије, као и да за утврђене чињенице да јасне и аргументоване разлоге, као и да "цијени сваки изведени доказ и објасни који то докази иду или не иду у прилог закључку суда, па ће тако бити у прилици да донесе правилну и на закону засновану одлуку".

Митровић је био у притвору од 19. јула 2013. до 4. октобра исте године, а тај притвор ће му се урачинавати у казну уколико буде осуђен на казну затвора.

Митровић је 18. јула 2013. године, возећи џип БМW Устаничком улицом на пјешачком прелазу ударио и усмртио Андреу Бојанић.

Према наводима тужилаштва, возио је брзином већом од 81 километар на сат.

Митровић је побјегао са мјеста несреће, а у полицију га је одвео његов отац Жељко Митровић.

Александар Митровић је оптужен да је 18. јула 2013. године прекорачивши брзину кретања на пјешачком прелазу у Устаничкој улици својим возилом ударио Бојанићеву која је прелазила улицу на црвено свјетло.

Он се у том дијелу пута, гдје је брзина ограничена на 50 км/х, кретао брзином од 80 км/х, сматра тужилаштво.

Потом је без заустављања наставио вожњу и оставио повријеђену дјевојку, а према писању медија, касније је отишао са оцем да се преда полицији.

(тањуг)