ВЕЛИКА ПОБЕДА СРБИЈЕ! ОТКРИВАМО КАКО ЈЕ ЛАЖНА ДРЖАВА КОСОВО ПОВУКЛА ЗАХТЕВ ЗА ЧЛАНСТВО У ИНТЕРПОЛУ! :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКА ПОБЕДА СРБИЈЕ! ОТКРИВАМО КАКО ЈЕ ЛАЖНА ДРЖАВА КОСОВО ПОВУКЛА ЗАХТЕВ ЗА ЧЛАНСТВО У ИНТЕРПОЛУ!


Foto: Profimedia, Damir Dervišagić
Сазнајемо шта се дешавало пред саму седницу!

Амбасади Србије у Паризу данас нешто пре 15 часова достављена је нота у којој некадашњи премијер такозваног Косова Рамуш Харадинај повлачи захтев за чланство Приштине у Интерполу.
 
Како сазнаје Курир из дипломатских извора, Приштина је буквално сат времена пре почетка седнице Генералне скупштине Интерпола, повукла захтев. Пребројавајући гласове делегата који би били на њиховој страни, схватили су да ће доћи до потпуног дебакла ако дође до изјашњавања држава чланица.
 
 
Почетак седница Генералне скупштине Интерпола, на чијем дневном реду је било и питање чланства тзв. Косова заказан је за 16 сати, а због повлачења захтева тзв. Косова штампа се нови дневни ред.
 
"Велика победа Србије и међународног права! Захваљујући огромном раду делегације Републике Србије, апликација такозваног Косова је повучена непосредно пред почетак Генералне скупштине Интерпола у Сантјагу", написао је Небојша Стефановић на Твитеру.
 
Нота је достављена српској амбасади у Паризу јер је седиште Интерпола у Лиону.
 
"Имајући у виду, да су на Косову 6. октобра организовани избори за парламент, љубазно вас молим да захтев за нашу апликацију за чланство буде одложен до следећег заседања Генералне Скупштине Интерпола", навео је Харадинај у писму а пренео портал Косово онлајн.
 
(Курир.рс/Тањуг)