Претреси широм Црне Горе: На удару 40 чланова организоване криминалне групе :: Semberija INFO ::

 

Претреси широм Црне Горе: На удару 40 чланова организоване криминалне групе


ПОДГОРИЦА - Управа полиције Црне Горе, са својим службама, наставља да спроводи акције у циљу борбе против организованог криминала.

Претреси се врше на педесетак локација, а на удару је више од 40 чланова организоване криминалне групе, јавља Дан. Како је саопштено из Управе полиције, акција се спроводи од раних јутарњих часова.

- Припадници УП са ПТЈ и ПЈП, а у сарадњи са надлежним тужилаштвима спроводе планске активности, претресе усмјерене на објекте које користе припадници организованих криминалних група. Претреси се врше у Будви, Бару, Котору, Тивту, Херцег Новом, Цетињу, Подгорици, Никшићу, Беранама у циљу проналаска ватреног оружја, дроге и других предмета који су проистекли из извршења кривичних дјела - саопштено је из УП.

Контролишу се објекти за које се сумња да су власништво или да их користе безбједносно интересантна лица.  Такође, претресом су обухваћена и БИЛ лица.

Врши се провјера појединих пронађених предмета за које се сумња  да потичу из криминалних активности и да служе за исте. Претреси су у току и врше како на сјеверу, тако у централном дијелу Црне Горе и на приморју.


Глас Српске