Жена у Хрватској платила човјеку да јој убије мужа :: Semberija INFO ::

 

Жена у Хрватској платила човјеку да јој убије мужа


Жена са копривничког подручја у Хрватској завршила је у истражном затвору због сумње да је прије 25 година платила човјеку да јој убије мужа. И мушкарац који је извео напад на њеног мужа сада је завршио иза решетака.

Жупанијско државно одвјетништво у Вараждину је 27. маја ове године донијело рјешење о провођењу истраге против двоје хрватских држављана због основане сумње да су починили кривична дјела покушаја тешког убиства и потицања на почињење тог кривичног дјела.

ДОРХ наводи да постоји основана сумња да је 15. маја 1998. око 3:20 код Копривнице првооптужени, тада стар 28 година, испалио хице из ловачке пушке у 36-годишњака који је возио бицикл макадамским путем.

Сумња се да је пуцао у мушкарца на захтјев његове супруге, тада 32-годишњакиње. Она је хтјела да јој муж буде убијен па да се домогне његове имовине. ДОРХ наводи да је жена платила одређени износ новца за убиство супруга, преноси Индеx.хр.

Није га убио

Мушкарац је пуцао на човјека на бициклу, али га није убио, већ му је задао тешке повреде. Задобио је више рана по рукама, ногама и леђима.

"Државно одвјетништво је поднијело приједлог да се против обоје окривљеника одреди истражни затвор због опасности од недопуштеног утјецаја на свједоке у поступку, а у односу на другоокривљену и због опасности од понављања казнених дјела. Суткиња истраге Жупанијског суда у Вараждину прихватила је приједлог и одредила окривљеницима истражни затвор", саопштио је ДОРХ.

(Независне)