КФОР поручио окупљенима: Разиђите се или ћемо сами уклонити грађане :: Semberija INFO ::

 

КФОР поручио окупљенима: Разиђите се или ћемо сами уклонити грађане


Фото - Танјуг

ЗВЕЧАН, ЗУБИН ПОТОК, ЛЕПОСАВИЋ -Велики број припадника Кфора са опремом за разбијање демонстрација распоређен је од јутрос у близини општинских зграда у Звечану, Лепосавићу и Зубином Потоку. Иза њих налазе се јаке снаге косовске полиције које не дозвољавају окупљеним Србима да приђу зградама.

 

Више стотина Срба окупљено је испред општинских зграда на сјеверу Косова и траже повлачење косовске полиције и новоизабраних градоначелника Албанаца.

Припадници италијанског дијела Кфора се налазе на улазу у Бошњачку махалу у Звечану, гдје су се распоредили од раних јутарњих сати. Присутно је неколико џипова и камиона са више од 100 војника.

Екипа Косово онлајна која је на лицу мјеста јавља да је у близини општине Звечан такође присутан велики број припадника Кфора пољског контигента, који чине први прстен "обезбјеђења" око зграде општине, у коју се у петак уз примјену силе "уселио" албански градоначелник, послије избора на којима Срби нису учествовали.

Иза припадника Кфора се код саме општинске зграде налазе припадници косовске полиције. Рано јутрос дошло је до кратких немира, а такозвана полиција Косова је тада употребила сузавац.

ВИШЕ НА       glassrpske.com