Арсеније из „Слагалице“ о којем је причала цијела Србија тврди да му РТС дугује паре – и неће да му их да :: Semberija INFO ::

 

Арсеније из „Слагалице“ о којем је причала цијела Србија тврди да му РТС дугује паре – и неће да му их да


Арсеније Арсић, о којем је због учешћа у "Слагалици" причала цела Србије, тврди да му РТС дугује новац - и да неће да га исплати.

Млади студент економије из Београда две вечери заредом је све гледаоце Слагалице оставио без текста и наступ завршио са 412 поена, наспрам 69, колико је освојио његов противник.

Прошле године такмичио се и у „Потери“ кад је заједно са својим професором и колегама оборио рекорд квиза, а Арсеније је оставио толико снажан утисак на водитеља те емисије Јована Мемедовића, да је он даље у току снимања и остале такмичаре ословљавао његовим именом.

У полуфиналу квиза „Слагалица“ који се емитује већ скоро 30 година, догодила се права борба, али Арсеније није био задовољан, а није ни желео да призна да је његов противник, Алекса Стефановић, победио због свог знања, него је био убеђен да је резултат такав зато што је он био сувише спор.

„Знате шта, осећам извесну дозу самокртике због спорости којој иначе нисам склон. Мислим да разлика није реална. Јесте њему у корист, али не оволико већ да се то пре свега дугује мени и мојој спорости. Оно што могу да кажем, да желим да сутра буде квалитетније и нека ми Бог помогне да преокренем“, казао је Арсеније на крају емисије након што га је водитељка Кристина Раденковић упитала како се осећа.

Следећег дана гледали смо исте такмичаре у новом окршају, који је већ прерастао у обрачун „делија“ и „гробара“.

Алекса је победио и постао први финалиста суперфинала ТВ Слагалице, мада је скромно игру оценио као „горе од овог не може“. Арсеније је рекао да је добро и да је „полузадовољан“.Ипак, да га је испадање из игре заболело мало више него што је хтео да призна, показао је ван камера – а Алекса се побринуо да гледаоци сазнају за његов следећи потез. На Твитеру је, уз поруку „Ко губи, има право да се љути“, објавио да га је Арсеније блокирао.

Алекса је, међутим, убрзо обрисао свој Твитер налог, али Арсеније је наставио да твитује, као и многи гледаоци.Арсенија Арсић, сада, међутим, тврди да и даље није добио новчану награду која му следује, те да га је РТС ускратио за новац који треба да добије.

У новој објави на Твитеру, Арсеније Арсић тврди да месец дана касније – пара од РТС-а нема.

„Прошло је више од месец дана од суперфинала, а РТС и даље није исплатио новчане награде. Само кажем“, написао је Арсеније.

У одговору на још један твит, он тврди да је законски рок за исплату новца месец дана – а он је, како тврди, пробијен.

(Нова.рс)