ПОТПУНИ ХАОС У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ Посланици устали са мјеста и кренули ка Вучићу, утрчало обезбјеђење :: Semberija INFO ::

 

ПОТПУНИ ХАОС У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ Посланици устали са мјеста и кренули ка Вучићу, утрчало обезбјеђење


Потпуни хаос у Скупштини Србије услиједио је у поподневном дијелу расправе, када су посланици опозиције, прије свега Двери и Заветника, кренули ка предсједнику Србије Александру Вучићу.

Најприје су узвикивали “издаја, издаја”, “Косово је срце Србије”, а потом и отишли до мјеста на коме је седио.

У исто вријеме устали су и посланици СНС, који су такође кренули ка столу предсједавајућег. У овој гунгули, која је трајала око 15 минута, у салу је ушло и скупштинско обезбјеђење.

Предсједник Србије Александар Вучић, који је за то вријеме сједио, позвао је посланике СНС да буду мирни и дозволе опозицији да “покаже своје лице”. Казао је и да су опозициони посланици циркусом који су направили у парламенту нанијели огромну штету Србији.

– Одбранићемо Косово и Србију од вас – поручио је онима који су скандирали “предаја” и “оставка”.

До ове, атмосфере на ивици инцидента, дошло је након што је лидер Двери Бошко Обрадовић позвао Скупштину да одбаци француско-њемачки приједлог за Косово, и након његових оптужби на рачун власт које, како је рекао, хоће да почине издају.

– Дали су 35 наших светиња и све смо их обновили, које су срушили са албанским сепаратистима – поручио је Вучић. Како је додао, “ти посланици, када се неко не слаже са њима, одмах би да туку”. Каже и да су грађани могли да виде хулиганско понашање.

– Нису се надали томе да нећемо да признамо Косово у УН, рекао сам да нећемо дати да Косово уђе у УН. Томе се они једино надају, да признамо, јер их једино то занима. Ми смо показали да смо спремни да саслушамо, а они да нису спремни да саслушају – навео је Вучић.

(Српскаинфо - Блиц)